Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ιταλικές Αρχές κατέσχεσαν το γιοτ αξίας 520 εκατ. δολ του Ρώσου ολιγάρχη Andrei Melnichenko

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ιταλικές Αρχές κατέσχεσαν το γιοτ αξίας 520 εκατ. δολ του Ρώσου ολιγάρχη Andrei Melnichenko
Ο Melnichenko ήταν ιδιοκτήτης του κολοσσού παραγωγής λιπασμάτων EuroChem Group και της εταιρείας άνθρακα SUEK

Αυστηρές κυρώσεις έχουν επιβληθεί σε Ρώσους ολιγάρχες, μετά την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Τελευταίο “θύμα” των κυρώσεων ο δισεκατομμυριούχος Andrei Melnichenko.
Οι ιταλικές Αρχές κατέσχεσαν το πολυτελές γιοτ του, το οποίο πλέον βρίσκεται στο βόρειο λιμάνι της Τεργέστης, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του Ιταλού πρωθυπουργού.
Η κατάσχεση αυτή έρχεται λίγες μόλις ημέρες αφού η ΕΕ ανακοίνωσε κυρώσεις κατά του Αντρέι Ιγκόρεβιτς Μελνιτσένκο, ως αντίποινα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Το σκάφος, μήκους 143 μ., Sailing Yacht A, που εκτιμάται στα 520 εκατ. ευρώ, βρίσκεται τοποθετημένο σε ειδική πλατφόρμα ώστε να αποτραπεί η απομάκρυνσή του. Σχεδιαστής του σούπερ γιοτ είναι ο Φίλιπ Σταρκ και κατασκευάστηκε από τη Nobiskrug στη Γερμανία.
Είναι το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό στον κόσμο.
Ο Melnichenko ήταν ιδιοκτήτης του κολοσσού παραγωγής λιπασμάτων EuroChem Group και της εταιρείας άνθρακα SUEK.
Οι εταιρείες ανέφεραν σε δηλώσεις της την Πέμπτη ότι ο δισεκατομμυριούχος παραιτήθηκε από μέλος του διοικητικού συμβουλίου και στις δύο εταιρείες και αποσύρθηκε ως δικαιούχος τους, από την Τετάρτη.
Ο εκπρόσωπος του Ρώσου ολιγάρχη, είπε ότι ο επιχειρηματίας δεν έχει καμία σχέση με τα τραγικά γεγονότα στην Ουκρανία. Δεν έχει πολιτικές πεποιθήσεις. Δεν δικαιολογείται με κανέναν τρόπο η προσθήκη του στη λίστα κυρώσεων της ΕΕ. Θα αμφισβητήσουμε αυτές τις αβάσιμες και αδικαιολόγητες κυρώσεις και πιστεύουμε ότι το κράτος δικαίου και η κοινή λογική θα επικρατήσουν”.
Την περασμένη εβδομάδα η ιταλική αστυνομία κατέσχεσε βίλες και γιοτ αξίας 120 εκατ. λιρών από πέντε ολιγάρχες στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις. Οι αστυνομικές επιχειρήσεις ήταν μέρος συντονισμένης προσπάθειας από τις δυτικές χώρες να τιμωρήσουν πλούσιους Ρώσους που λέγεται ότι συνδέονται με τον Ρώσο πρόεδρο, Putin.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης