Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Lavrov: Η Δύση προκάλεσε τη σύγκρουση στην Ουκρανία - Δεν έχουμε πρόθεση να επιτεθούμε σε άλλες χώρες

Πυρά Lavrov: Η Δύση προκάλεσε τη σύγκρουση στην Ουκρανία - Δεν έχουμε πρόθεση να επιτεθούμε σε άλλες χώρες
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «δυτικό φερέφωνο» την Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Τα βέλη του κατά της Δύσης εκτόξευσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergey Lavrov, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογο του, Dmytro Kuleba.
«Η Δύση δημιουργεί κινδύνους στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια» υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών και επεσήμανε πως «δεν είναι σαφές εάν οι εκτοξευτήρες πυραύλων που έχει παράσχει η Δύση στην Ουκρανία, θα σταματήσουν».
Παράλληλα, ο Lavrov επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ ανέπτυξαν βιολογικά προγράμματα στην περίμετρο της Ρωσίας και τόνισε πως «αυτοί που προμηθεύουν με όπλα την Ουκρανία και οι μισθοφόροι θα πρέπει να καταλάβουν τον κίνδυνο αυτού που κάνουν».
«Η Δύση δημιούργησε αυτή τη σύγκρουση αναγκάζοντας την Ουκρανία να επιλέξει μεταξύ Δύσης και Ρωσίας» τόνισε ο Lavrov ενώ χαρακτήρισε «δυτικό φερέφωνο» την Ουκρανία.
Πάντως, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε πως η Ρωσία δεν έχει πρόθεση να επιτεθεί εναντίον άλλων χωρών. «Να σταματήσει η τακτική των απειλών της Δύσης κατά της Ρωσίας», είπε ακόμα, ενώ ισχυρίστηκε ότι «οι Ουκρανοί σχεδίαζαν να επιτεθούν στους ρωσόφωνους».

Η επίθεση στο μαιευτήριο

Όσον αφορά την επίθεση στο μαιευτήριο, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε πως «δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε να διατυπώνονται τέτοιες κατηγορίες για φρικτές ενέργειες των ρωσικών δυνάμεων.
Τα ακούσαμε και στον ΟΗΕ. Γνωρίζουμε ότι το συγκεκριμένο μαιευτήριο είχε καταληφθεί από τους ριζοσπαστικούς που χρησιμοποιούσαν τις μητέρες και τα μωρά ως ανθρώπινη ασπίδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης