Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuleba για συνάντηση με Lavrov: Καμία πρόοδος για την εκεχειρία - H Ουκρανία δεν θα παραδοθεί

Kuleba για συνάντηση με Lavrov: Καμία πρόοδος για την εκεχειρία - H Ουκρανία δεν θα παραδοθεί
Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι ο Ρώσος ομόλογος του δεν δεσμεύθηκε για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους στη Μαριούπολη
Σχετικά Άρθρα
Αντιμέτωπος με τη αμετακίνητη στάση της Ρωσίας όσον αφορά τις απαιτήσεις στην Ουκρανία ήρθε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba, κατά τη συνάντηση του με τον Ρώσο ομόλογο του, Sergey Lavrov.
«Δεν σημειώθηκε πρόοδος για την κατάπαυση του πυρός» σημείωσε ο Kuleba σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αττάλεια. «Ο Lavrov δεν δεσμεύθηκε για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους στη Μαριούπολη» συμπλήρωσε.
«Ήρθα για να συμφωνήσουμε για έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για τη Μαριούπολη», είπε, τονίζοντας ότι στην πόλη η κατάσταση είναι απελπιστική. «Δυστυχώς ο Lavrov δεν ήταν σε θέση να δεσμευτεί» είπε και συνέχισε «Θέσαμε το θέμα μιας 24ωρης κατάπαυσης πυρός για να λυθούν κάποια ανθρωπιστικά ζητήματα αλλά ούτε σε αυτό συμφωνήσαμε. Μάλλον πρέπει να αποφασίσουν άλλοι στη Ρωσία» υπογράμμισε.
Όσον αφορά το κλίμα της συνάντησης με τον Lavrov, o Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι ήταν εξίσου εύκολη και δύσκολη. «Η συνάντηση ήταν εύκολη διότι ο Lavrov ακολούθησε την παραδοσιακή ρητορική του και δύσκολη διότι έκανα ότι καλύτερο μπορούσα» διευκρίνισε.
Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών διεμήνυσε για ακόμα μία φορά ότι «η Ουκρανία δεν θα παραδοθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης