Τελευταία Νέα
Διεθνή

CEO Pioneer Natural Resources: Το πετρέλαιο θα φτάσει τα 200 δολάρια το βαρέλι αν επιβληθεί εμπάργκο στις ρωσικές εξαγωγές

CEO Pioneer Natural Resources: Το πετρέλαιο θα φτάσει τα 200 δολάρια το βαρέλι αν επιβληθεί εμπάργκο στις ρωσικές εξαγωγές
Στα 200 δολάρια το βαρέλι πιθανώς να φτάσει το πετρέλαιο αν επιβληθεί εμπάργκο στις ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου
Σχετικά Άρθρα

Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ είπε ότι η χώρα δεν θα μπορέσει να αντικαταστήσει τις προμήθειες αργού από τη Ρωσία φέτος, παρόλο που υποστήριξε τις εκκλήσεις για παγκόσμιο εμπάργκο στις εξαγωγές ενέργειας της.
Ο Scott Sheffield, διευθύνων σύμβουλος της Pioneer Natural Resources, ενώθηκε με τις αυξανόμενες φωνές στις ΗΠΑ που ζητούν επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας στη βιομηχανία πετρελαίου της ως απάντηση στην εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.
Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να εκτινάξει τις τιμές του αργού στα ύψη, με τους παραγωγούς των ΗΠΑ να μην μπορούν να καλύψουν γρήγορα το έλλειμμα στην προσφορά.
Η τιμή του αργού West Texas Intermediate διαμορφωνόταν στα 112 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή, 90% υψηλότερα από ό,τι έναν χρόνο πριν.
«Ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε τον Putin είναι να απαγορεύσουμε τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου», δήλωσε ο Sheffield στους Financial Times σε συνέντευξή του.
«Αν ανακοινωνόταν ότι θα απαγορεύσουμε το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, το πετρέλαιο θα εκτινασσόταν στα 200 δολάρια το βαρέλι πιθανώς — 150 έως 200 δολάρια εύκολα», σχολίασε.
Τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί έχουν ζητήσει τις τελευταίες ημέρες να επιβληθεί εμπάργκο από τις ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο, συμπεριλαμβανομένης της της προέδρου της Βουλής Nancy Pelosi.
Ο Λευκός Οίκος δεν έχει προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, φοβούμενος τον αντίκτυπο μιας τέτοιας κίνησης στις τιμές της ενέργειας στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης