Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πτώση 2% για το πετρέλαιο, στα 119,84 δολάρια το βαρέλι το Brent

Πτώση 2% για το πετρέλαιο, στα 119,84 δολάρια το βαρέλι το Brent
Παρά την πτώση, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα συνεχίσει να ωθεί τις τιμές του πετρελαίου ολοένα και υψηλότερα

Πτώση σημείωσε το πετρέλαιο την Πέμπτη 3 Μαρτίου, αν και στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τα συμβόλαια συνέχιζαν ακάθεκτα το ανοδικό ράλι των τελευταίων ημερών με την τιμή του αργού να αγγίζει ακόμα και τα 120 δολάρια.
Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό Brent Μαΐου έκλεισε στα 110,73 δολάρια το βαρέλι, με την τιμή του να έχει υποχωρήσει κατά 2,2 δολάρια ή 1,95%, έχοντας όμως καταγράψει νέο υψηλό 14 ετών ενδοσυνεδριακά φτάνοντας ως και τα 119,84 δολάρια.
Παρομοίως, το αμερικανικό WTI στο πλέον ενεργό συμβόλαιο Απριλίου ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με πτώση 2,6% ή 2,9 δολάρια στα 107,67 δολάρια. το βαρέλι, ενώ στο υψηλό ημέρας έχει πιάσει τα 116,57 δολάρια.
Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζει να ωθεί τις τιμές του πετρελαίου ολοένα και υψηλότερα, με την αγορά να ελπίζει πλέον σε επίσπευση της διεθνούς συμφωνίας με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, που θα επιτρέψει στην Τεχεράνη να αποκαταστήσει την παραγωγή της περιορίζοντας έτσι την πίεση στην προσφορά.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σημείωμα της PVM στους πελάτες της, "εάν δεν υπάρξει αισθητή αποκλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία με αμοιβαίες παραχωρήσεις και από τις δύο πλευρές, ή δεν επιτραπεί άμεσα στο Ιράν να επιστρέψει στην αγορά, ώστε να ξεκινήσει να πουλά τα αποθέματά του προτού αυξήσει την παραγωγή, η ανοδική πορεία δεν αναμένεται να αναχαιτιστεί".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης