Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμβούλιο της Ευρώπης: Η Τουρκία απείχε από την ψηφοφορία για την αναστολή των δικαιωμάτων της Ρωσίας

Συμβούλιο της Ευρώπης: Η Τουρκία απείχε από την ψηφοφορία για την αναστολή των δικαιωμάτων της Ρωσίας
Η Άγκυρα απείχε από την ψηφοφορία για την αναστολή της συμμετοχής όλων των Ρώσων διπλωματών και απεσταλμένων από τα κυριότερα όργανα του οργανισμού
Σχετικά Άρθρα

Η Τουρκία δεν συντάχθηκε με τις αντιρωσικές δυνάμεις, που ψήφισαν υπέρ της αναστολής των δικαιωμάτων της Ρωσίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Η Άγκυρα απείχε από την ψηφοφορία για την αναστολή της συμμετοχής όλων των Ρώσων διπλωματών και απεσταλμένων από τα κυριότερα όργανα του οργανισμού «με άμεση ισχύ», απαντώντας στην επίθεση εναντίον της Ουκρανίας.
Η απόφαση αυτή δεν αφορά ωστόσο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τον δικαστικό βραχίονα του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα συνεχίσει να προσφέρει προστασία στους Ρώσους πολίτες, διευκρίνισε σε μια ανακοίνωση ο διεθνής οργανισμός.

Η ψηφοφορία

Η Τουρκία μαζί με την Αρμενία απείχαν από την ψηφοφορία, το Αζερμπαϊτζάν δε συμμετείχε ενώ Ρωσία και Αρμενία καταψήφισαν.
Την πρόταση αναστολής υπερψήφισαν 42 κράτη.
Σύσσωμη η ΕΕ ψήφισε υπέρ της αναστολής της ρωσικής συμμετοχής.
«Η Επιτροπή υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης έλαβε την απόφαση να αποκλείσει τη Ρωσική Ομοσπονδία από τα μέλη της.
Η Ιταλία πιστεύει ότι αυτό είναι ένα απαραίτητο μέτρο υπό το πρίσμα της απαράδεκτης ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, η οποία συνιστά σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Luigi Di Maio, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία του Οργανισμού.
Tο Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ένα ξεχωριστό όργανο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο ιδρύθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Κράτους Δικαίου σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης

Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει 47 κράτη μέλη, 27 από τα οποία είναι τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όλα τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης έχουν υπογράψει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μια συνθήκη που αποσκοπεί στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.
Η Ρωσία εντάχθηκε στον Οργανισμό το 1996 και αποτέλεσε τότε το 39ο μέλος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης