Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιδείνωση στα ομόλογα, δεν έπεισε η Lagarde - Το ελληνικό 10ετές στο 2,62%, το ιταλικό 1,9%

Επιδείνωση στα ομόλογα, δεν έπεισε η Lagarde - Το ελληνικό 10ετές στο 2,62%, το ιταλικό 1,9%
Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,618% από 2,552%
Σχετικά Άρθρα
Επιδείνωση καταγράφει η αγορά των ελληνικών ομολόγων,καθώς δεν έπεισαν οι διαβεβαιώσεις της Christine Lagarde ότι η ΕΚΤ δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.
Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,618% από 2,552%, ενώ η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου στο 1,897%.
Παρά τις διαβεβαιώσεις της Lagarde, οι αγορές προεξοφλούν αυξήσεις επιτοκίων φέτος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει επίμονα υψηλός σε ΗΠΑ και Ευρωζώνη. 
Όσον αφορά τη Fed, μετά το άλμα του πληθωρισμού των ΗΠΑ στο 7,5% τον Ιανουάριο, οι αναλυτές προεξοφλούν αύξηση επιτοκίων τον Μάρτιο κατά 50 μονάδες βάσης και συνολικά επτά αυξήσεις κατά τη διάρκεια του 2022.
Το spread Ελλάδος – Ιταλίας βρίσκεται στις 70 μονάδες βάσης.
Έναντι της Πορτογαλίας το spread με την Ελλάδα διαμορφώνεται στις 149 μονάδες βάσης…
bond_2.JPG
italy_2.JPG
Καθησυχάζει την Ευρωζώνη η Lagarde της ΕΚΤ - Κανένα όφελος από μια αύξηση του επιτοκίου, μόνο ζημιά για την οικονομία

Η αύξηση του βασικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τώρα όχι μόνο δεν θα μείωνε τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης αλλά θα έπληττε και την οικονομία, δήλωσε η πρόεδρος της ΕΚΤ Christine Lagarde σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.
Επί της ουσίας η Lagarde απάντησε στις ανησυχίες για το πως θα αντιδράσει η ΕΚΤ στο διαρκώς αυξανόμενο δείκτη τιμών καταναλωτή, με το πρόβλημα να υπάρχει και στις ΗΠΑ, όπως έδειξαν χτες, 10 Φεβρουαρίου 2022, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.
Με τις χρηματαγορές να τιμολογούν τώρα σε αύξηση 50 μονάδων βάσης στο επιτόκιο καταθέσεων της ΕΚΤ έως τον Δεκέμβριο, η Lagarde προειδοποίησε ότι μια αύξηση δεν θα αντιμετωπίσει τις υψηλές τιμές του πετρελαίου και τα εμπόδια προσφοράς που έχουν τροφοδοτήσει τον πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης