Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη για την κρίση στην Ουκρανία: Η τελευταία προειδοποίηση της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ θα είναι με… πυρηνικά όπλα!

Αποκάλυψη για την κρίση στην Ουκρανία:  Η τελευταία προειδοποίηση της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ θα είναι με… πυρηνικά όπλα!

Πότε εκτιμούν οι ΗΠΑ πως θα πραγματοποιηθεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Σχετικά Άρθρα

Ανώτατοι αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών πιστεύουν πως η Ρωσία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια μεγάλη άσκηση με πυρηνικά όπλα τον Φεβρουάριο 2022 ως προειδοποίηση προς το ΝΑΤΟ να μην επέμβει, εάν ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin αποφασίσει να εισβάλει στην Ουκρανία.
Ο αρχιστράτηγος Mark Milley και ο Avril Haines, διευθυντής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών, είπαν στα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων την Πέμπτη (3/2/2022) σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών ότι ο Putin σχεδιάζει να ξεκινήσει τις πυρηνικές ασκήσεις στα μέσα Φεβρουαρίου, σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή την οποία επικαλούνται οι Financial Times.
Η Ρωσία γενικά πραγματοποιεί τις ετήσιες πυρηνικές ασκήσεις της — οι οποίες περιλαμβάνουν τη δοκιμή διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων από ξηρά, θάλασσα και αέρα — το φθινόπωρο.

Επίδειξη δύναμης

Αλλά οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι ο Putin αποφάσισε να τις πραγματοποιήσει νωρίτερα φέτος ως επίδειξη δύναμης σε περίπτωση που διατάξει τον στρατό του να εισβάλει στην Ουκρανία.
Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι ο βέλτιστος χρόνος για μια ρωσική εισβολή θα ήταν από τα μέσα Φεβρουαρίου έως τα τέλη Μαρτίου.
Η διεξαγωγή των ασκήσεων για να συμπέσει με μια εισβολή θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στο ΝΑΤΟ σχετικά με την πυρηνική δύναμη της Μόσχας που είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο.

Η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη στην κόσμο

Η Ρωσία διαθέτει περίπου 4.500 πυρηνικές κεφαλές σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων.
«Θα ήταν ένα προμήνυμα της εισβολής στην Ουκρανία», δήλωσε η Rebeccah Heinrichs, ειδικός σε θέματα πολιτικής πυρηνικών όπλων στο Ινστιτούτο Hudson στην Ουάσιγκτον.
Οι ΗΠΑ δεν έχουν ξεκαθαρίσει, εάν ο Putin αποφάσισε να εισβάλει στην Ουκρανία.
Αλλά με τους συμμάχους της, η Ουάσιγκτον ανησυχεί όλο και περισσότερο από τη συνεχιζόμενη στρατιωτική συσσώρευση ρωσικών δυνάμεων γύρω από τα σύνορα με την Ουκρανία.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η Ρωσία αύξησε τον αριθμό των τακτικών ταγμάτων — που στελεχώνονται από 750 έως 1.000 στρατιώτες— από 60 σε 83, σύμφωνα με πηγή του ΝΑΤΟ.
Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Ρωσία έχει επίσης αναπτύξει από 1.200 έως 2.100 στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων στην περιοχή.
Οι συνολικές ρωσικές δυνάμεις υπερβαίνουν τους 100.000.
Η Ουάσιγκτον εκτιμά ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει αρκετές δυνάμεις για μια περιορισμένη επίθεση, αλλά έχει τοποθετήσει μόνο το 70% των στρατευμάτων που θα χρειαζόταν για μια πλήρους κλίμακας εισβολή, η οποία θα περιλάμβανε μια επίθεση στο Κίεβο, την ουκρανική πρωτεύουσα.

Πότε θα γίνει η εισβολή

Αμερικανοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν πως η Ρωσία έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει αρκετές δυνάμεις για μια πλήρη εισβολή μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου 2022, η οποία θα συμπίπτει με την αναμενόμενη έναρξη των πυρηνικών ασκήσεων.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden διέταξε την ανάπτυξη 2.000 Αμερικανών στρατιωτών στην Πολωνία και τη Γερμανία, σε μια προσπάθεια να στείλει ένα μήνυμα στον Putin για τη δύναμη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.
Την Πέμπτη (3/2), οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι προετoιμαζόταν να παρουσιάσει μια «κατασκευασμένη» επίθεση από την Ουκρανία ή τη Δύση, ως το πρόσχημα για τη δική της εισβολή.
Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να «σύρουν» τη Ρωσία σε ένοπλη σύγκρουση, προσθέτοντας πως αγνοούν τις ανησυχίες της Μόσχας για μία ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Ο Ρώσος ηγέτης έλαβε υποστήριξη από τον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping όταν επισκέφθηκε το Πεκίνο για την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.
Σε κοινή τους δήλωση, ανέφεραν ότι «αντιτίθενται στην περαιτέρω διεύρυνση του ΝΑΤΟ».
Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος είπε πως η Κίνα θα έπρεπε να είχε χρησιμοποιήσει τη συνάντηση με τον Putin ως μία ευκαιρία για αποκλιμάκωση στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης