Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ανοησίες ΗΠΑ τα πλαστά βίντεο για εισβολή στην Ουκρανία – Προειδοποίηση σε Κίεβο

Ρωσία: Ανοησίες ΗΠΑ τα πλαστά βίντεο για εισβολή στην Ουκρανία – Προειδοποίηση σε Κίεβο
Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν και την Ουκρανία για τα κατασκευασμένα βίντεο - Διπλωματικός μαραθώνιος
Σχετικά Άρθρα

Για ανοησίες και παραλογισμούς των ΗΠΑ κάνει η λόγο η Ρωσία, αναφερόμενη στους ισχυρισμούς των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι η Μόσχα ετοιμάζει κατασκευασμένα και πλαστά βίντεο, στα οποία θα αποτυπώνεται μια ουκρανική επίθεση προκειμένου να την χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα για να εισβάλλει στην Ουκρανία.
«Διάβασα κάποιες αναφορές του State Department ότι η Ρωσία προετοιμάζει πλαστά βίντεο που θα δείχνουν μια υποτιθέμενη επίθεση από ουκρανικά στρατεύματα στο Donbas.
Η παράλογη φύση αυτού του είδους των κατασκευασμάτων, και υπάρχουν ολοένα και περισσότερα καθημερινά, είναι προφανής σε οποιονδήποτε λιγότερο ή περισσότερο έμπειρο πολιτικό επιστήμονα» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, τη στιγμή που η Μόσχα διατυπώνει με τη σειρά της την έντονη ανησυχία της για την ανάπτυξη επιπλέον αμερικανικών στρατευμάτων σε Πολωνία και Ρουμανία, κάνοντας λόγο για ένα «αδικαιολόγητο» και «καταστροφικό» βήμα.
Αλλά και ο Dmytry Peskov, εκπρόσωπος του προέδρου Vladimir Putin, απαξίωσε τους ισχυρισμούς αυτούς.
«Σας συνιστώ να μην πιστεύετε κανέναν για τα θέματα αυτά, κυρίως το State Department» τόνισε ο Peskov.

Προειδοποίηση στο Κίεβο

Σημειώνεται πως οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ ανέφεραν πως πιστεύουν ότι η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα κατασκευασμένο βίντεο που να δείχνει τις συνέπειες μιας έκρηξης καθώς και τον εξοπλισμό που να φαίνεται ότι ανήκει στην Ουκρανία ή σε συμμαχικά της κράτη, για να δικαιολογήσει μια εισβολή της στην Ουκρανία.
Μάλιστα, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ενημέρωσαν για το σενάριο αυτό και το Κίεβο.
Ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας υποστήριξε ότι αναμένεται περισσότερες πληροφορίες από τις ΗΠΑ ενώ συνέκρινε τη σημερινή κατάσταση με το 2014, όταν η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία και υποστήριξε αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.
«Αυτό που δημοσιοποιήθηκε κατ' αρχήν δεν μας εκπλήσσει.
Από το 2014 έχουμε δει πολλές επίβουλες ενέργειες από τη Ρωσική Ομοσπονδία» τόνισε ο Dmytro Kuleba.

Στη Μόσχα ο Macron στις 7/2, στις 15/2 ο Scholz

Την ίδια στιγμή, ο διπλωματικός μαραθώνιος για την εξεύρεση λύσης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Την ερχόμενη Δευτέρα 7/2 θα μεταβεί στη Μόσχα ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, ενώ στις 15 Φεβρουαρίου στη Ρωσία θα βρεθεί και ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz, ο οποίος την επόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στις ΗΠΑ όπου και θα έχει συνάντηση στο Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Joe Biden.
Σε ανακοίνωση του το Κρεμλίνο και αναφερόμενο στην επικείμενη επίσκεψη του Macron, αναφέρει πως οι δύο πρόεδροι θα συζητήσουν το μείζον ζήτημα για τη Μόσχα που αφορά την ασφάλεια της.
Σύμφωνα με τον Dmytry Peskov, ο Putin θα εξηγήσει στον Macron το πώς εξέλαβε την αρχική απάντηση των ΗΠΑ στα ρωσικά αιτήματα για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και ελπίζει να λάβει απαντήσεις για τις ανησυχίες της στη διάρκεια της συνάντησης των δύο ηγετών.

Τρεις τηλεφωνικές συνομιλίες

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής Putin και Macron έχουν συνομιλήσει ήδη τρεις φορές με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία, ενώ ο πρόεδρος της Γαλλίας έχει συνομιλήσει τόσο με τον Ουκρανό ομόλογό του, Volodymyr Zelensky όσο και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden.
Ο πρόεδρος Macron μετά τη Μόσχα, θα επισκεφθεί στις 8/2 το Κίεβο όπου και θα έχει συνομιλίες με τον Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης