Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δήμος Παπάγου - Χολαργού: Δεν θα πληρώσουμε ούτε 1 ευρώ για τις ζημιές - Οι καταληψίες είναι υπεύθυνοι

Δήμος Παπάγου - Χολαργού: Δεν θα πληρώσουμε ούτε 1 ευρώ για τις ζημιές - Οι καταληψίες είναι υπεύθυνοι
Την έντονη αποδοκιμασία του εκφράζει ο δήμος Παπάγου- Χολαργού για τους βανδαλισμούς και τις κλοπές που σημειώθηκαν στο 1ο Λύκειο Παπάγου και στο 1ο Λύκειο Χολαργού κατά τη διάρκεια των πρόσφατων καταλήψεων.
Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του, ο δήμος αναφέρει ότι δεν θα πληρώσει για τις ζημιές με τα χρήματα των δημοτών, αλλά αυτές θα πρέπει να καλυφθούν από τα άτομα που τις προκάλεσαν. Παράλληλα, επισημαίνει ότι θα προβεί «σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να διαφυλάξει τη δημόσια περιουσία».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, βανδαλισμοί και κλοπές σημειώθηκαν στα προαναφερόμενα σχολεία, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων καταλήψεων. Συγκεκριμένα, «καταστράφηκαν θρανία, καρέκλες, πόρτες, κάγκελα και τζάμια, ενώ οι καταληψίες άναψαν φωτιά εντός αιθουσών και έκαψαν βιβλία μαθητών και άλλα αντικείμενα».

 
 
 


Πέρα από τις ζημιές, από το 1ο Λύκειο Παπάγου εκλάπησαν δύο διαδραστικοί πίνακες, δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές με όλα τα εξαρτήματα, ένα laptop και μια τηλεόραση και από το 1ο Λύκειο Χολαργού δύο διαδραστικοί πίνακες, δύο προτζέκτορες και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής με όλα τα εξαρτήματα.
«Ο Δήμος Παπάγου- Χολαργού ενημερώνει τους πολίτες, ότι δεν θα διαθέσει ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα των δημοτών για να καλύψει το κόστος των ζημιών, οι οποίες θα πρέπει αυτά να καλυφθούν από αυτούς που τις προκάλεσαν», τονίζει η δημοτική αρχή στην ανακοίνωση που εξέδωσε. «Θεωρούμε ότι, τα όποια αιτήματά τους οι μαθητές οφείλουν να τα προωθούν στους αρμόδιους φορείς, σεβόμενοι πάντα τις δημοκρατικές διαδικασίες», συμπληρώνει.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης