Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για τα futures του χρυσού, στα 1.818,8 δολάρια η ουγγιά

tags :
Κέρδη για τα futures του χρυσού, στα 1.818,8 δολάρια η ουγγιά
O χρυσός θεωρείται αντιστάθμισμα στον κίνδυνο πληθωρισμού

Κέρδη σημείωσαν τα futures του χρυσού τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να σταθμίσουν τη δυναμική των προοπτικών της παγκόσμιας οικονομικής πολιτικής, την ώρα που η ζήτηση για χρυσό με βάση τον πληθωρισμό, αντικρούει τα επιθετικά σχόλια των αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια, ωθώντας τις αποδόσεις του δολαρίου και των ομολόγων.
Ο χρυσός θεωρείται αντιστάθμισμα στον κίνδυνο πληθωρισμού, αλλά το μέταλλο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στην αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου σημείωσε αύξηση 0,1%, στα 1.818,8 δολάρια η ουγγιά.
Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων των ΗΠΑ κυμαίνονταν κοντά στα υψηλά δύο ετών που κλιμακώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, αφότου η αμερικανική Fed δήλωσε ότι η μεταποιητική παραγωγή μειώθηκε κατά 0,3% τον Δεκέμβριο, σε αντίθεση με μια εκτίμηση που μιλούσε για άνοδο 0,5%.
Οι έμποροι περιμένουν τώρα ομιλίες από στελέχη της Fed αυτή την εβδομάδα ενόψει της συνεδρίασης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας στις 25-26 Ιανουαρίου, αλλά υπήρξαν αρκετά επιθετικά σχόλια ότι μια αύξηση επιτοκίων θα έρθει τον Μάρτιο και ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει επέλθει αύξηση 1,0%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης