Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini (Ιταλία): Τις επόμενες ημέρες η Λέγκα θα προτείνει ένα όνομα για την προεδρία της δημοκρατίας

Salvini (Ιταλία): Τις επόμενες ημέρες η Λέγκα θα προτείνει ένα όνομα για την προεδρία της δημοκρατίας
Τέλος στα σενάρια για πρόεδρο τον Berlusconi

Ο γραμματέας της Λέγκα, Mateo Salvini, ανακάτεψε και πάλι την πολιτική τράπουλα, ενόψει της έναρξης των ψηφοφοριών για την εκλογή του νέου προέδρου της ιταλικής δημοκρατίας, στις 24 του μηνός.
Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, η ιταλική κεντροδεξιά εξέφρασε επίσημα την υποστήριξή της στην υποψηφιότητα του Silvio Berlusconi.
Σήμερα, όμως, ο Salvini θέλησε να αναφερθεί και πάλι στο όλο θέμα, ζητώντας από τον Berlusconi «να πει, με επίσημο τρόπο», μέχρι τις 24 του μηνός, αν επιθυμεί να είναι υποψήφιος.
Παράλληλα, ο γραμματέας της Λέγκα δήλωσε ότι «την ερχόμενη εβδομάδα, το κόμμα του θα προτείνει ένα νέο όνομα για το αξίωμα του προέδρου της δημοκρατίας, το οποίο μπορεί να πείσει πολλούς, αν όχι όλους».
Ο Salvini υπογράμμισε, επίσης, ότι η χώρα, σε μια δύσκολη φάση όπως αυτή που διέρχεται, πρέπει να καταφέρει να στηριχθεί σε μια ισχυρή κυβέρνηση. Κάτι που σημαίνει ότι δεν επιθυμεί την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Οι δηλώσεις του επικεφαλής της Λέγκα, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, δείχνουν ότι -εκτός από την υποψηφιότητα του «Καβαλιέρε»- η ιταλική κεντροδεξιά ετοιμάζει και κάποιες εναλλακτικές λύσεις.
Μια ερμηνεία η οποία ενισχύεται και από τις δηλώσεις του στενού φίλου και συνεργάτη του Καβαλιέρε, του βουλευτή Vittorio Sgarbi.
«Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, συμβούλευσα τον Silvio να κάνει ο ίδιος την κίνηση και να προτείνει, ως έκπληξη, ένα άλλο όνομα: τον Mario Draghi ή και τον πρόεδρο Sergio Mattarrela, για μια δεύτερη θητεία», τόνισε ο Sgarbi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης