Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της ελευθερίας και κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών σε Βέλγιο, Γαλλία και Ελλάδα

Χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της ελευθερίας και κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών σε Βέλγιο, Γαλλία και Ελλάδα
Μεγάλες ήταν οι διαδηλώσεις τόσο στις Βρυξέλλες, όσο και σε ολόκληρη τη Γαλλία, όπου οι πολίτες έστειλαν μήνυμα στον πρόεδρο Macron με αφορμή τις προκλητικές αναφορές του για τους ανεμβολίαστους
Σχετικά Άρθρα

Οι Ευρωπαίοι πολίτες αντιδρούν στη σύγχρονη δυστοπία, όπως τείνει να διαμορφωθεί στην Ευρώπη με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και την επιβολή δρακόντειων μέτρων, που θέτουν σε lockdown τους ανεμβολίαστους.
Μεγάλες ήταν οι διαδηλώσεις τόσο στις Βρυξέλλες, όσο και σε ολόκληρη τη Γαλλία, όπου οι πολίτες έστειλαν μήνυμα στον πρόεδρο Macron με αφορμή τις προκλητικές αναφορές του για τους ανεμβολίαστους.
Ξεχωριστή θέση κατέχει και η κινητοποίηση, που έγινε την Κυριακή (9/1/2022) στη Θεσσαλονίκη με μηνύματα υπέρ του τενίστα Novak Djokovic, που δίνει τη δική του νομική μάχη στην Αυστραλία.

Μαζική διαδήλωση στις Βρυξέλλες

Νέα διαδήλωση κατά των υγειονομικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (9/1/2022) στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με την βελγική αστυνομία, οι συμμετέχοντες είναι 5.000, ενώ οι διοργανωτές ανεβάζουν τον αριθμό σε 20.000 με 25.000 άτομα.
H διαδήλωση ξεκίνησε στη 1μ.μ. (τοπική ώρα) και ολοκληρώθηκε στις 6μ.μ.
Αυτή είναι η τέταρτη διαμαρτυρία «για την ελευθερία».
Οι διαδηλωτές ζητούν την κατάργηση του υγειονομικού πιστοποιητικού «Covid Safe Ticket», κατηγορούν την κυβέρνηση για υπονόμευση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και καταγγέλλουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.
Η μεγαλύτερη διαδήλωση κατά των υγειονομικών μέτρων στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε στις 21 Νοεμβρίου με περίπου 35.000 άτομα.
Μεγάλη διαδήλωση με χιλιάδες πολίτες στις Βρυξέλλες ενάντια στα περιοριστικά μέτρα και την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη Γαλλία

Οι διαδηλωτές κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών συγκεντρώθηκαν σε πόλεις σε όλη τη Γαλλία το Σάββατο (8/1/2022), καταγγέλλοντας την πρόθεση του προέδρου Emmanuel Macron να «εκνευρίσει» τους ανθρώπους που δεν υποβάλλονται στα εμβόλια αυστηροποιώντας τα όρια στις πολιτικές τους ελευθερίες.
Ο Macron είπε πως θέλει να εκνευρίσει τους μη εμβολιασμένους κάνοντας τη ζωή τους τόσο δύσκολη που θα κατέληγαν να κάνουν το εμβόλιο.
Οι μη εμβολιασμένοι είναι ανεύθυνοι και ανάξιοι να θεωρούνται πολίτες, πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.
Μεγάλες διαδηλώσεις στη Γαλλία κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών – Οργή του κόσμου για τον Macron και την «πολιτικοποίηση της πανδημίας»

«Θα σε τσαντίσουμε»

Στο Παρίσι, οι διαδηλωτές απάντησαν υιοθετώντας την αργκό διατύπωσή του, φωνάζοντας «Θα σε τσαντίσουμε».
Άλλοι έφεραν πλακάτ που έγραφαν «Όχι στο πάσο του εμβολίου», μια αναφορά στη νομοθετική ώθηση του Macron να απαιτήσει πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο σε χώρους όπως καφετέριες, μπαρ και μουσεία.
Στην κινητοποίηση υπήρξαν και στιγμές έντασης μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών.
Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν επίσης στους δρόμους στη Μασσαλία, τη Νάντη και το Λε Μαν μεταξύ άλλων πόλεων..
«Δεν είμαστε ανεύθυνοι», δήλωσε η διοικητής του νοσοκομείου Virginie Houge, η οποία απέφυγε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, καθότι διαγνώστηκε θετική στα τέλη του 2021.
france_b_2.JPG

Ο Macron καταπατά τις ελευθερίες

Οι διαδηλωτές κατηγορούν τον Macron ότι καταπατά τις ελευθερίες τους και φέρεται άνισα προς τους πολίτες.
Η Γαλλία κατέγραψε περισσότερα από 300.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα την Παρασκευή (7/1).
Οι νοσηλείες, συμπεριλαμβανομένων των ασθενών με Covid σε εντατική θεραπεία (ΜΕΘ), αυξάνονται σταθερά, θέτοντας υπό πίεση το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.
Τα δεδομένα δείχνουν ότι το 90% των ατόμων άνω των 12 ετών που είναι επιλέξιμα για το εμβόλιο είναι πλήρως εμβολιασμένο.
Οι πολίτες στη Γαλλία πρέπει ήδη να επιδείξουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε αρνητικό τεστ για να μπουν σε εστιατόρια και μπαρ και να χρησιμοποιήσουν διαπεριφερειακά τρένα.
Αλλά με τις λοιμώξεις της Omicron να αυξάνονται, η κυβέρνηση θέλει να εγκαταλείψει την επιλογή του τεστ.
france_c.JPG

«Πολιτικοποίηση της πανδημίας»


Τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, η σκληρή γλώσσα του Macron φάνηκε να είναι υπολογισμένη, δημιουργώντας μια αυξανόμενη απογοήτευση εναντίον των μη εμβολιασμένων.
Η κεντροδεξιά υποψήφιος Valerie Pecresse επιτέθηκε στον Macron κατηγορώντας τον για προσπάθεια διχασμού.
Ο ακροδεξιός υποψήφιος Eric Zemmour, κατήγγειλε, όπως τις αποκάλεσε, τις ανήθικες δηλώσεις του προέδρου.
Στους δρόμους της πρωτεύουσας, διαδηλωτές κατηγόρησαν τον Macron ότι πολιτικοποίησε την πανδημία πριν από τις εκλογές.
«Θέλω να εξοργίζει τους εμπόρους ναρκωτικών και τους εγκληματίες, όχι τον μέσο άνθρωπο», είπε ένας 55χρονος διαδηλωτής, τον οποίο επικαλείται η Jerusalem Post.

Και μήνυση κατά Macron

Ένας Γάλλος συνταξιούχος – που δεν έχει ανοσοποιηθεί κατά του Covid-19—προσέφυγε κατά του Macron μετά τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του για τους ανεμβολίαστους, καταγγέλλοντας ότι «σοκαρίστηκε και πληγώθηκε» από αυτές.
Ο 63χρονος Didier Lalande χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Macron «προσβλητικές» και εκτίμησε ότι ο Γάλλος πρόεδρος «κάνει διακρίσεις».
Για τον λόγο αυτό κατέθεσε συμβολικά - καθώς ο πρόεδρος της Γαλλίας προστατεύεται από ασυλία λόγω του αξιώματός του- προσφυγή εναντίον του την Τετάρτη (5/1) για «δυσφήμηση και δημόσιες απειλές από ένα πρόσωπο που έχει εξουσία», όπως εξήγησε στο AFP, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της περιφερειακής εφημερίδας La Montagne.
emmer_1.JPG

Πορεία υπέρ Djokovic στη Θεσσαλονίκη


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών πραγματοποίησαν διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή (9/1/2022) φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και υπέρ του Σέρβου τενίστα Novak Djokovic.
Έλληνες διαδηλωτές έβαλαν στο στόχαστρό τους την κυβέρνηση και τα μέτρα που λαμβάνει ενώ αποθέωσαν τον Σέρβο τενίστα για τη στάση, που κράτησε.
Ο Σέρβος πρωταθλητής του τένις, είναι κάτι σαν ήρωας, αφού όπως λένε δεν έκανε πίσω και δεν άλλαξε τις απόψεις του, ακόμα και στα δύσκολα.

thess_b_1.jpg

Στο προξενείο της Σερβίας

Οι διαδηλωτές κατά της υποχρεωτικότητας και υπέρ του Djokovic πραγματοποίησαν στάση έξω από το προξενείο της Σερβίας.
Πιο αναλυτικά, συγκέντρωση κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών πραγματοποίησαν στον Λευκό Πύργο από τις 12:00 πολίτες που αντιδρούν.
Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για ακόμη μία Κυριακή για την επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού αλλά και για τα υγειονομικά μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ για το φρενάρισμα της διασποράς.
Φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης που όπως λένε «επιβάλλει δυσβάσταχτα μέτρα σε όλους» έψαλαν τον εθνικό ύμνο.
Παράλληλα, στάθηκαν στο πλευρό του Σέρβου τενίστα, που, όπως λένε, απελαύνεται γιατί έμεινε σταθερός στις απόψεις του.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης