Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γιαμαρέλλου: Δεν αποκλείεται να ξεπεράσουμε τα 50.000 κρούσματα - Ο ιός πολλαπλασιάζεται στους ανεμβολίαστους

Γιαμαρέλλου: Δεν αποκλείεται να ξεπεράσουμε τα 50.000 κρούσματα - Ο ιός πολλαπλασιάζεται στους ανεμβολίαστους

Η κ. Γιαμαρέλλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγή του πρωτοκόλλου στα σχολεία, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη

Σχετικά Άρθρα

Την ανάγκη για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού υπογράμμισε η Ελένη Γιαμαρέλλου, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, τη στιγμή που η μετάλλαξη Omicron εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς.
«Εάν εγώ έχω ένα ποσοστό 20% ανεμβολίαστων, εκεί θα πάει ο ιός και θα πολλαπλασιαστεί. Το ίδιο συμβαίνει και με τα παιδιά του δημοτικού που θα πρέπει να εμβολιαστούν καθώς δεν αρρωσταίνουν σοβαρά, αλλά έχει ως αποτέλεσμα τις μεταλλάξεις» είπε μιλώντας στον Σκάι, ενώ σημείωσε «εάν είχαμε απόλυτο αριθμό εμβολιασμών, δεν θα έβρισκε χώρο ο ιός να μεταλλαχθεί».
Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη να φοράμε μάσκες γιατί όπως είπε ο εμβολιασμός μας προφυλάσσει από τη σοβαρή νόσηση, ενώ με τη μάσκα δεν θα μεταδώσεις.

Εκτίμηση για κρούσματα άνω των 50.000

Εν τω μεταξύ, η κ. Γιαμαρέλλου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για κρούσματα ακόμα και των 50.000.
Ωστόσο, υπογράμμισε ότι τα κρούσματα της Omicron είναι κλινικά ελαφρότερα σε 128 χώρες «κι αυτό μας κάνει συγκρατημένα αισιόδοξους», ενώ πρόσθεσε ότι στις ΜΕΘ δεν υπήρχε αυτό το διάστημα ούτε μια περίπτωση που μπήκε στη μονάδα ή διασωληνώθηκε. «Σε ποσοστό περίπου 12% έχουμε τη Δέλτα», σημείωσε.

Το άνοιγμα των σχολείων

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα (10/1/2022), η κ. Γιαμαρέλλου είπε ότι εάν σκεφτούμε όλες τις τροποποιήσεις που έχουν προταθεί σε επιτροπή και εγκρίθηκαν (ότι το παιδί νοσεί ελαφρά και έχει ανάγκη της επαφής με δάσκαλο), και ότι θα έχουμε περισσότερα τεστ, έχουμε χρόνο αν χρειαστεί αλλαγή πρωτοκόλλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης