Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Μην εκλάβουμε την Omicron ως την αρχή του τέλους της πανδημίας

Τζανάκης: Μην εκλάβουμε την Omicron ως την αρχή του τέλους της πανδημίας
Είναι νωρίς να πούμε ότι πάμε σε ενδημική φάση με τον κορωνοϊό είπε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση ότι δεν μπορούμε να εκλάβουμε την Omicron ως την αρχή του τέλους της πανδημίας διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Ν. Τζανάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι νωρίς να πούμε ότι πάμε σε ενδημική φάση με τον κορωνοϊό.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Τζανάκης εμφανίστηκε επιφυλακτικός σχετικά με το εάν η πανδημία μπαίνει σε ενδημική φάση, τονίζοντας ότι ιός μας έχει εκπλήξει πολλές φορές, αναφέροντας πως πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό.
Σχετικά με την 5ήμερη καραντίνα για όσους νόσησαν ο κ. Τζανάκης είπε ότι του προκάλεσε έκπληξη η οδηγία που έδωσε το CDC.
«Είναι παρακινδυνευμένο διάστημα.
Θα πρέπει οι γιατροί κατά περίπτωση να αποφασίζουν για την διάρκεια της καραντίνας», υπογράμμισε ο κ.Τζανάκης, ο οποίος σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, είπε πως κατά την γνώμη του θα έπρεπε να καθυστερήσει το άνοιγμα των σχολείων κατά μία εβδομάδα και πρόσθεσε ότι τα παιδιά θα πρέπει να κάνουν δυο rapid test μαζί με τα self test.
Ωστόσο, είπε πως «αυτή η απόφαση έχει ένα καλό».
«Μας μαθαίνει να ζούμε με τον ιό.
Δεν θα πρέπει να εκλάβουμε την Omicron ως την αρχή του τέλους της πανδημίας» είπε ο κ.Τζανάκης, τονίζοντας ότι οδηγεί στο νοσοκομείο αρκετό κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης