Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Kραχ στη προπαγάνδα – Σοκάρει το Ισραήλ: «Σε ένα μήνα καταρρέει η προστασία των εμβολίων όπως ήταν πριν καν ξεκινήσει ο εμβολιασμός»

Kραχ στη προπαγάνδα – Σοκάρει το Ισραήλ: «Σε ένα μήνα καταρρέει η προστασία των εμβολίων όπως ήταν πριν καν ξεκινήσει ο εμβολιασμός»
Νέα μελέτη από το Ισραήλ προειδοποιεί ότι σε ένα μήνα η χώρα θα είναι τελείως απροστάτευτη σε επίπεδο όπως ήταν πριν καν ξεκινήσει ο εμβολιασμός
Σχετικά Άρθρα

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά, αδιαμφισβήτητα και αποτελούν ταφόπλακα στην προπαγάνδα των εμβολίων και της εμμονής στον εμβολιασμό.
Τα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται από το Ισραήλ, το 53% των εμβολιασμένων – ακόμη και με 3 δόσεις – αφορούν τα νέα κρούσματα.
Όμως αυτό δεν είναι το χειρότερο, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι θα καταγραφεί αύξηση κρουσμάτων, νοσηλειών και θανάτων ειδικά σε μια χώρα όπου ο εμβολιασμός φθάνει το 70%, με δύο δόσεις τα ποσοστά εμβολιασμού είναι 64% και με τρεις δόσεις τα ποσοστά εμβολιασμού είναι 45%.
Το Ισραήλ ωστόσο εμφανίζει ποσοστά εμβολιασμού στις κρίσιμες ηλικίες άνω του 83% π.χ. σε ηλικίες άνω των 60 ετών και θεωρείται από τα πλέον εμβολιασμένα κράτη διεθνώς.
Όμως ούτε αυτό είναι το χειρότερο…
Νέα μελέτη από το Ισραήλ προειδοποιεί ότι σε ένα μήνα η χώρα θα είναι τελείως απροστάτευτη σε επίπεδο όπως ήταν πριν καν ξεκινήσει ο εμβολιασμός.
Πως ενώ έχουν ποσοστά εμβολιασμού με τρεις δόσεις 45% από τα υψηλότερα διεθνώς… το Ισραήλ θεωρείται απροστάτευτο;

Αυτά τα συγκλονιστικά στοιχεία, έρχονται να αποδείξουν ότι τα εμβόλια, οι εμμονές στον εμβολιασμό και οι πολιτικές εμβολιασμού έχουν καταρρεύσει στην κυριολεξία.
Όποιος ακόμη πιστεύει στην προπαγάνδα των εμβολίων θα πρέπει να αντιληφθεί ότι οι κυβερνήσεις ίσως όχι από δόλο αλλά από φόβο και πανικό εμπρός στους νεκρούς από covid 19 πίστεψαν τα ψέματα των φαρμακευτικών εταιριών, οι οποίοι συστηματικά παραπλανούν για να πουλήσουν εις βάρος των κοινωνιών τα δήθεν εμβόλια τους.
Πως μπορεί να θεωρείται εμβόλιο.. όταν ανά 3 μήνες ούτε καν 6 μήνες σε χώρες όπως το Ισραήλ εμβολιάζονται ή θα εμβολιαστούν για 3η φορά;
Οι ανεμβολίαστοι τελικά δικαιώνονται.
Οι ανεμβολίαστοι καλούνται να δουν μια ωμή πραγματικότητα ότι με 3 δόσεις, 4 δόσεις και αύριο 5 δόσεις δεν μπορούν να επικαλούνται ότι εμβολιάζονται…
Τους εξαπάτησαν, τους κορόιδεψαν.
Συν τοις άλλοις εγείρεται και ένα μείζον θέμα, όλα τα μέτρα που θα ληφθούν από εδώ και πέρα θα αφορούν αποκλειστικά τους εμβολιασμένους, οι ανεμβολίαστοι ήδη έχουν – κατά τρόπο απαράδεκτο – στοχοποιηθεί και περιθωριοποιηθεί –
Οι εμβολιασμένοι δυστυχώς θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την ωμή πραγματικότητα.

«Το Ισραήλ θα μπορούσε να είναι εντελώς απροστάτευτο έναντι του COVID-19 σε ένα μήνα»

«Μέσα σε έναν ή δύο μήνες, η προστασία στο Ισραήλ θα μπορούσε να επιστρέψει σχεδόν στο σημείο που ήταν πριν από τα εμβόλια», αναφέρει μια έκθεση.
Η Ομάδα Αντιμετώπισης της Πανδημίας του Ισραήλ έλαβε προειδοποίηση από επιστήμονες ότι λόγω της Omicron η χώρα θα μπορούσε να είναι τελείως απροστάτευτη όπως δηλαδή ήταν πριν ξεκινήσει ο εμβολιασμός.
Σε μια χώρα όπως το Ισραήλ που έχει προχωρήσει και σε 3η δόση εμβολιασμού σε ποσοστό 45% - ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό για 3η δόση – οι επιστήμονες αναφέρουν ότι σε ένα μήνα θα μπορούσε να βρεθεί σε κατάσταση όπως και την περίοδο όπου ήταν το Ισραήλ ανεμβολίαστο.
Αυτό σημαίνει κατάρρευση της πολιτικής εμβολίων, σημαίνει κραχ στην εμβολιαστική προσπάθεια, σημαίνει κόλαφο για τα εμβόλια και τις πολιτικές των κυβερνήσεων που με τρόπο απαράδεκτο και αντιεπιστημονικό υποστηρίζουν την υποχρεωτικότητα των εμβολίων.

Ως αποτέλεσμα, η ομάδα – μαζί με τη Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολιασμών για τον COVID-19 – ψήφισε να επιτρέψει στον πληθυσμό που διατρέχει τον υψηλότερο κίνδυνο να λάβει ένα τέταρτο εμβόλιο Pfizer για τον COVID-19, πυροδοτώντας διαμάχες στο Ισραήλ και σε όλο τον κόσμο.

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας, Καθ. Nachman Ash, δεν έχει ακόμη εγκρίνει τη σύσταση καθώς περισσότερα δεδομένα σχετικά με την πιθανότητα εμφάνισης σοβαρής λοίμωξης από την παραλλαγή Omicron αρχίζουν να εμφανίζονται.

Γιατί όμως η επιτροπή έκανε σύσταση αν δεν είχε όλα τα δεδομένα;

Τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν στην επιτροπή από το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών και Γνώσης COVID-19 - ένα τμήμα των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων - καθώς και από μια ξεχωριστή κοινή ιατρική ερευνητική ομάδα θα μπορούσαν να είναι ο λόγος για μια απροσδόκητα τολμηρή απόφαση.
«Μέσα σε έναν ή δύο μήνες, η προστασία στο Ισραήλ θα μπορούσε να επιστρέψει σχεδόν στο σημείο που ήταν πριν από τα εμβόλια», προειδοποίησε το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών και Γνώσης COVID-19.
«Η μετάβαση από την μετάλλαξη Delta στην Omicron θα κάνει το Ισραήλ από το να είναι εύλογα προστατευμένο σε σχεδόν τελείως απροστάτευτο».

Σοκάρουν τα στοιχεία η προστασία της 3η δόσης της Pfizer μόλις 25%

Το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών και Γνώσης COVID-19 ανέφερε σε έρευνα του ότι η προστασία που παρέχεται σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω που έλαβαν τρίτη δόση αναμένεται να μειωθεί από 75% σε μόλις 25% μέσα σε ένα μήνα, καθώς η παραλλαγή Omicron γίνει το κυρίαρχο στέλεχος στο Ισραήλ.
Ένας λόγος για αυτό είναι ότι το εμβόλιο εξασθενεί γρήγορα, όπως εξηγείται από μια ξεχωριστή παρουσίαση στην επιτροπή που έγινε από ερευνητές από το Υπουργείο Υγείας, το Ινστιτούτο Επιστημών Weizmann, το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο, το Technion και το Ινστιτούτο Gertner.
Ένα γράφημα που παρουσιάστηκε από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Weizmann τον Ron Milo έδειξε ότι τα εμβόλια Pfizer άρχισαν να εξασθενούν μετά από μόλις τρεις μήνες και για τη δεύτερη και για την τρίτη δόση.
Στο Ισραήλ, το μεγαλύτερο μέρος του ηλικιωμένου πληθυσμού (845.779 άτομα) έλαβε αναμνηστικά εμβόλια πριν από περισσότερους από τέσσερις μήνες.
Στην αρχή το τρίτο εμβόλιο παρείχε τέσσερις φορές περισσότερη προστασία από το δεύτερο εμβόλιο, αλλά «παρατηρήθηκε ότι η προστασία έναντι της μόλυνσης με την παραλλαγή Delta για όσους εμβολιάστηκαν με την 3η αναμνηστική δόση αρχίζει να μειώνεται».

« Η προστασία των ενισχυτικών δόσεων από μόλυνση έναντι της παραλλαγής Omicron είναι χαμηλότερη από την παραλλαγή Delta»
Επίσης «το κύμα της μετάλλαξης Omicron βρίσκεται σε άνοδο και η ανοσία βρίσκεται σε πτώση».

Οι ερευνητές σχεδίασαν ένα σενάριο 4 φάσεων και κατέληξαν ότι δεν έχουν άλλη λύση πλην της 4ης δόσης

«Μέσα σε δύο έως τέσσερις εβδομάδες, αναμένονται μολύνσεις σε πολύ μεγάλη κλίμακα, επομένως ο χρόνος για τη λήψη αποφάσεων είναι σύντομος».

Οι 4 φάσεις

Φάση πρώτη: Καθυστέρηση της έναρξης της εξάπλωσης της Omicron στην κοινότητα.
Εκτίμηση χρόνου: ολοκληρώθηκε.

Φάση δύο: Μετάβαση από μεμονωμένα συμβάντα μόλυνσης ανά ημέρα σε νοσηρότητα σε επίπεδο παρόμοιο με αυτό της μετάλλαξης Delta.
Εκτιμώμενος χρόνος που απομένει: μία εβδομάδα.

Τρίτη φάση: Μετάβαση σε επίπεδο υψηλής νοσηρότητας, δηλαδή μετάβαση από 500 έως 1.000 νέες μολύνσεις την ημέρα σε 5.000 έως 10.000.
Εκτίμηση χρόνου: μία έως δύο εβδομάδες.

Τελική φάση: Υπερφόρτωση των νοσοκομείων καθώς τα άτομα που έχουν μολυνθεί με το Omicron αναπτύσσουν σοβαρή ασθένεια, περισσότερα άτομα προσβάλλονται από γρίπη και το ιατρικό προσωπικό μπαίνει σε καραντίνα.
Πόσο θα μπορούσε να διαρκέσει αυτό; Με βάση την εμπειρία της χώρας από προηγούμενα κύματα, έως δύο μήνες.

Καταρρέει η προστασία των εμβολίων

Όλα αυτά μπορεί να συμβούν γιατί τους δύο πρώτους μήνες, το εμβόλιο Pfizer προσφέρει βέλτιστη προστασία: 70% έως 90% προστασία τον πρώτο μήνα και 50% έως 70% τον δεύτερο μήνα.
Όσον αφορά την ασφάλεια, οι ερευνητές έδειξαν ότι περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι είχαν πιθανώς αναρρώσει από τον ιό και δεν το γνώριζαν, και ως εκ τούτου έλαβαν τρεις βολές με το εμβόλιο Pfizer.
Αυτά τα άτομα δεν παρουσίασαν ασυνήθιστες παρενέργειες, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανό ότι και μια τέταρτη δόση δεν θα προκαλούσε παρενέργειες.

Το 2% των tests θετικό σε covid 19

Το 2% των Ισραηλινών που εξετάστηκε βρέθηκε θετικό σε covid 19 το υψηλότερο ποσοστό από τον Οκτώβριο του 2021.
Τα ενεργά κρούσματα του covid 19 πλησιάζουν τα 12.000 καθώς το κύμα της μετάλλαξης Omicron χτυπά το Ισραήλ.
Ο ρυθμός αναπαραγωγής ή «R» έχει φτάσει στο 1,4 και αναμένεται να ανέβει επίσης.
Όσο το R βρίσκεται πάνω από το 1 και αυξάνεται σημαίνει ότι ο ιός εξαπλώνεται.
Ήδη, υπάρχουν 1.118 άτομα που φέρουν την παραλλαγή Omicron και άλλα 861 είναι πολύ ύποπτα ότι έχουν μολυνθεί από το στέλεχος, σύμφωνα με ενημέρωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας.
Λόγω του μεγάλου αριθμού των καθημερινών κρουσμάτων, ζητήθηκε από τους Ισραηλινούς υπουργούς να κάνουν ένα γρήγορο τεστ αντιγόνου πριν μπουν στην εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Είναι η πρώτη φορά που ζητείται από όλους τους υπουργούς, έστω και πλήρως εμβολιασμένους, να κάνουν εξετάσεις.
«Δεν βρισκόμαστε πλέον στην αρχή του κύματος, αλλά στη μέση του».

Το 53% των κρουσμάτων πλήρως εμβολιασμένοι

Εξετάζοντας τις περιπτώσεις, σχεδόν τα μισά (48%) είναι άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών η καθολική πλειοψηφία ωστόσο ήταν ασυμπτωματικοί ή εμφάνισαν πολύ ήπια συμπτώματα.
Η πλειονότητα των κροσυμάτων είναι στη γενική κοινότητα (73%), ενώ μόνο το 14% προέρχεται από την αραβική κοινότητα και το 10% από τους χαρέντι (υπερορθόδοξη) κοινότητα.
Τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα προσβάλλονται από τον ιό με ποσοστά που αυξάνονται κατακόρυφα.
Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι σχεδόν το ένα τρίτο (32%) των νέων κρουσμάτων είναι πλήρως εμβολιασμένα, ενώ το 47% ήταν ανεμβολίαστο και το 9% εμβολιάστηκε δύο φορές και το υπόλοιπο ποσοστό έχει εμβολιστεί μια φορά.
Ο αριθμός των σοβαρών κρουσμάτων αυξάνεται στο Ισραήλ, φθάνοντας στους 98 εκ των οποίων οι 39 είναι διασωληνωμένοι.

Στις 12 Δεκεμβρίου, πριν από δύο εβδομάδες, υπήρχαν μόνο δύο νέα σοβαρά κρούσματα.
Στις 19 Δεκεμβρίου, ήταν μόλις έξι τα σοβαρά κρούσματα.
Ερευνητές από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ προειδοποίησαν την κυβέρνηση ότι το 4% των σοβαρών περιπτώσεων μπορεί να είναι παιδιά κάτω των 12 ετών μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2022, υποθέτοντας ότι τα ποσοστά εμβολιασμού συνεχίζονται με τον τρέχοντα ρυθμό.
Ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων είναι στην Ιερουσαλήμ, όπου υπάρχουν περισσότερες από 1.800 ενεργές μολύνσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης