Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κανείς δεν κουράζεται να κερδίζει, αυτό που βαρεθήκαμε είναι να χάνουμε – Έχουμε διδαχθεί από τα λάθη μας στην πανδημία;

Κανείς δεν κουράζεται να κερδίζει, αυτό που βαρεθήκαμε είναι να χάνουμε – Έχουμε διδαχθεί από τα λάθη μας στην πανδημία;
Μήπως τελικά η αιτία που η Ελλάδα χάνει είναι αποκλειστικά όχι οι πολλοί ηλικιωμένοι που έχει η χώρα μας αλλά οι κάκιστες πολιτικές που έχουν ακολουθηθεί; - Μήπως πρέπει να αναλύσουμε τα λάθη μας και να πάρουμε άλλη πορεία;
Σχετικά Άρθρα

Θα ξεκινήσουμε με την παραδοχή ότι οι 4 βασικές κατηγορίες που βρίσκονται στο επίκεντρο, κυβέρνηση, επιστήμονες, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, έχουν καλές προθέσεις, κρίνονται όμως στην αποτελεσματικότητα τους.
Η κυβέρνηση θέλει το καλό της κοινωνίας και θα δικαιολογήσουμε ακόμη και ορισμένα μέτρα που έχουν θεσπιστεί ενάντια στις ατομικές ελευθερίες και επιλογές.
Οι εμβολιασμένοι που από πειθώ ή εξαναγκασμό δέχθηκαν να εμβολιαστούν, αποδέχονται το αφήγημα εμβολιάσου για να διασωθείς.
Οι ανεμβολίαστοι που από επιλογή δεν θέλουν να εμβολιαστούν γιατί δεν έχουν πειστεί από την αποτελεσματικότητα των εμβολίων ή δεν δέχονται την παραβίαση των ατομικών τους ελευθεριών.
Οι επιστήμονες που αξιολογούν κρούσματα και νεκρούς και προφανώς θέλουν να ισοπεδώσουν την καμπύλη κρουσμάτων.

Το πρόβλημα δεν ξεκινάει από τις προθέσεις αλλά από την αναποτελεσματικότητα των μέτρων

Κανείς δεν κουράζεται να κερδίζει, αυτό που έχουμε βαρεθεί είναι να χάνουμε και στην Ελλάδα δυστυχώς, χάνουμε επί 10 χρόνια ανάπτυξης διεθνώς… εδώ είχαμε 3 μνημόνια και σκληρά μέτρα λιτότητας.
Όταν πήγαμε να ανακάμψουμε από τα μνημόνια ήρθε η πανδημία και η φαύλη κατάσταση συνεχίζεται.
Το ερώτημα είναι έχουμε διδαχθεί από τα λάθη μας στην πανδημία;

Γιατί τα μέτρα που έχουν ληφθεί έχουν αποτύχει;

Η ελληνική κυβέρνηση ορθόδοξα ή ανορθόδοξα υιοθέτησε ένα αφήγημα που έγινε κοινός τόπος διεθνώς.
Μείνε στο σπίτι για να διασωθείς και εμβολιάσου για να διασωθείς.
Το αφήγημα αυτό φθάνοντας στο σήμερα δυστυχώς απέτυχε καθώς οι νεκροί έχουν φθάσει στους 20.200 λόγω covid 19, σε διάστημα 28 ημερών ξεπερνούν τους 2.500 και συνολικά η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδος είναι μια από τις χειρότερες παγκοσμίως.
Εν τω μεταξύ συμβαίνουν και πολλά τα οποία κλονίζουν το αφήγημα.
Από το εμβολιάσου με δύο δόσεις για να αποκτήσεις την ελευθερία σου στην 3η δόση και ακολούθως στην 4η δόση.
Από τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που αποτελούν μέσο κοινωνικού διαχωρισμού και μέσο πίεσης στους ανεμβολίαστους, στην μάσκα για όλους – και μάλιστα διπλή – έως και τα νέα μέτρα που έρχονται από 3 Ιανουαρίου 2022 και θα αφορούν την εστίαση και τα νυκτερινά κέντρα όπου θα κλείνουν από τις 21:00 με 22:00 ή στις 12 το βράδυ.
Όλα αυτά δείχνουν ότι τα εμβόλια έχουν επιτελέσει μερικώς τον στόχο τους, ειδικά στο σκέλος της μετάδοσης έχουν παταγωδώς αποτύχει.
Τα εμβόλια δεν μπορούν να ανακόψουν την μεταδοτικότητα και εναπόκειται στην τύχη, βλέπε την μετάλλαξη Omicron είναι έως και 10 φορές πιο μεταδοτική αλλά προκαλεί 70% με 80% φορές λιγότερες βαριές νοσηλείες και θνητότητα.
Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να απολογηθεί για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, δεν τα παράγει, τα εισάγει από τις φαρμακευτικές εταιρίες…
Η ελληνική κυβέρνηση επικρίνεται ωστόσο γιατί ενώ βλέπει ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων είναι διάτρητη δεν λαμβάνει νέα μέτρα, δεν αλλάζει την συνταγή, το μείγμα των μέτρων ώστε να διασφαλίσει ενότητα στην κοινωνία και καλύτερους επιδημιολογικούς δείκτες.

Βαρεθήκαμε να χάνουμε

1)Εάν προβάλλει κανείς το επιχείρημα ότι η Ευρώπη μιλάει για υποχρεωτικότητα εμβολίων… το αντεπιχείρημα είναι η Ιαπωνία που απαγορεύει την υποχρεωτικότητα των εμβολίων και επιβάλλει ποινές σε όσες εταιρίες πάνε να διαχωρίσουν την κοινωνία σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

2)Το βασικό αφήγημα εμβολιάσου για να προστατευθείς είναι διάτρητο, όταν με την μετάλλαξη Omicron διαπιστώνει κανείς ότι π.χ. στο Ισραήλ η πλειοψηφία είναι εμβολιασμένοι… γιατί έπρεπε να χωριστεί η κοινωνία σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
Πλέον μπορεί να λεχθεί ότι η Omicron – σε αυτή την φάση – αγγίζει τους εμβολιασμένους έως 70%.

3)Το επιχείρημα ότι με 70% ποσοστά εμβολιασμού θα έχει επέλθει ανοσία της αγέλης έχει καταρρεύσει και βεβαίως οι επιστήμονες για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα μιλούν για ποσοστά εμβολιασμού 80% ή και 90%.
Αλλά και αυτό είναι ένα διάτρητο παραμύθι.
Η περίπτωση του κρουαζιερόπλοιου Odyssey of the Seas της Royal Caribbean αποτελεί ένα ακόμη χτύπημα στον μύθο.
Στο κρουαζιερόπλοιο το 95% - προσέξτε 95% - των επιβατών και εργαζομένων είναι εμβολιασμένο.
Παρά τα ποσοστά εμβολιασμού σε ένα πλοίο εντός της θάλασσας, εμφανίστηκαν 55 κρούσματα covid 19.
Θα δικαιολογήσουν το φιάσκο με το επιχείρημα ότι τα εμβόλια δεν προστατεύουν από την μετάδοση…
Μα όλα τα εμβόλια ιστορικά και από την μετάδοση προστατεύουν, τα μόνα που δεν προστατεύουν από την μετάδοση είναι τα εμβόλια του covid 19…

Ενώ τα στοιχεία του πραγματικού κόσμου είναι συντριπτικά, το bankingnews έχει αναφέρει δεκάδες επιχειρήματα όλο αυτό το διάστημα, η κυβέρνηση επιμένει στην λάθος συνταγή.
Οι ιατροί και νοσηλευτές σχεδόν 7.000 ακόμη βρίσκονται παραγκωνισμένοι και εκτός εργασίας, απλήρωτοι.
Μέτρο ανήθικό.
Την ώρα που έδιναν 150 ευρώ στους νέους για να εμβολιαστούν, έλεγαν στους εμβολιασμένους να πληρώσουν τα tests.
Την ίδια στιγμή επέβαλλαν το αντιεπιστημονικό και παράνομο μέτρο της υποχρεωτικότητας των εμβολίων σε ηλικίες άνω των 60 ετών.
Οι μάσκες καταργήθηκαν για καιρό και ξαφνικά οι μάσκες επανέρχονται.
Τα lockdowns – επικρίθηκαν κατόπιν εορτής – από τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο αλλά χώρες όπως Ολλανδία και Αυστρία τα επανέφεραν.
Στην Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επαναφέρει καθολικό lockdown για ένα και μόνο λόγο το πολιτικό κόστος που θα είναι συγκλονιστικό.

Στην Ελλάδα οι νεκροί θα φθάσουν με βάση αναγωγές επιστημόνων τις 22.000 με 25.000 έως τον Απρίλιο του 2022.
Αυτό σημαίνει 242 φορές τους νεκρούς στο Μάτι από τις καταστροφικές πυρκαγιές επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Η Ελλάδα του επιτελικού κράτους χάνει, συνεχώς χάνει και αυτό θα πρέπει να το αναλύσουμε γιατί συμβαίνει αυτό.
Ποιες οι πολιτικές ευθύνες, γιατί η Ελλάδα μονίμως χάνει;
Στην Ελλάδα έχουν γίνει λάθη στην διαχείριση της πανδημίας που είναι αδικαιολόγητα και πρέπει να δούμε τι μπορούμε να διορθώσουμε από αυτά τα λάθη ώστε να αποκατασταθεί η συνοχή της κοινωνίας.
Την ίδια στιγμή κατάθλιψη προκαλεί το γεγονός ότι κανείς στην Ελλάδα, πολιτικός ή επιστήμονας που υποστηρίζει το αφήγημα εμβολιάσου για να διασωθείς… μια φορά δεν ανέλυσε γιατί στο σύστημα VAERS όπου καταγράφονται οι ανεπιθύμτες παρενέργειες των εμβολίων, των αμερικανικών κέντρων ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων CDC, οι νεκροί από εμβόλια έχουν φθάσει τους 20.726 κατά άλλους είναι πολλαπλάσιοι… αλλά ας μείνουμε στον αριθμό 20.726 και η πλειοψηφία με εμβόλια της Pfizer.
Γιατί κανείς δεν μίλησε για τα θέματα αυτά και στην Ιαπωνία των 122 εκατ κατοίκων και 5,5 τρισεκ. ΑΕΠ μιλούν ξεκάθαρα και ανοικτά;
Γιατί στην Ελλάδα λειτούργησε ο παραλογισμός επιβάλλουμε, διαχωρίζουμε και δεν συνομιλούμε με ανεμβολίαστους και στην Ιαπωνία απαγορεύουν τον διαχωρισμό;
Γιατί η Ιαπωνία ανήκει στις χώρες των νικητών και η Ελλάδα στις χώρες των χαμένων όπως αναφέρουν και τα γερμναικά μέσα ενημέρωσης;
Μήπως τελικά η αιτία που η Ελλάδα χάνει είναι αποκλειστικά όχι οι πολλοί ηλικιωμένοι που έχει η χώρα μας αλλά οι κάκιστες πολιτικές που έχουν ακολουθηθεί;
Μήπως πρέπει να αναλύσουμε τα λάθη μας και να πάρουμε άλλη πορεία;

Κανείς δεν κουράζεται να κερδίζει, αυτό που έχουμε βαρεθεί είναι να χάνουμε.

VAERS_BN.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης