Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λινού: Να περιμένουμε έξαρση της Delta και Omicron για μικρό διάστημα - Να εμβολιαστούν τα παιδιά

Λινού: Να περιμένουμε έξαρση της Delta και Omicron για μικρό διάστημα - Να εμβολιαστούν τα παιδιά
Άγνωστο τι θα γίνει με την 4η δόση εμβολίου και το εάν αυτή θα είναι απαραίτητη εντός του 2022, σύμφωνα με την Αθ. Λινού
Σχετικά Άρθρα

«Αντιμετωπίζουμε κυρίως τη Delta αλλά πρέπει να περιμένουμε έξαρση και των δύο για ένα μικρό διάστημα και να δούμε αν η Omicron θα επικρατήσει της Delta αλλά αν θα είναι πιο ήπια», ανέφερε η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.
Η κα Λινού μιλώντας στο MEGA για την πανδημία και τις μεταλλάξεις, σημείωσε πως «αυτήν την στιγμή οι ειδικοί συζητάνε. Βρισκόμαστε ανάμεσα στη μεταδοτικότητα και πιθανόν τη μη ανταπόκριση των εμβολίων από τη μια μεριά και μια μορφή της νόσου που είναι πιο ηπία και μια πιο επιθετική Delta».
Μάλιστα, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ αναφέρθηκε και στα εμβόλια λέγοντας ότι τα υπάρχοντα σκευάσματα προστατεύουν έναντι της μετάλλαξης Delta.
Όπως είπε, «για τη Delta είμαστε θωρακισμένοι από σοβαρή νόσο και θάνατο. Για την Omicron το συζητούν, ανησυχούν, φαίνεται ότι είναι πιο ηπία η νόσος οπότε αυτό θα διευκολύνει τα πράγματα».

Τέταρτη δόση

Σύμφωνα με την κα Λινού, παραμένει ακόμη άγνωστο τι θα γίνει με την 4η δόση εμβολίου και το εάν αυτή θα είναι απαραίτητη εντός του 2022.
«Μέχρι τότε, θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούν και με τις 3 δόσεις», αλλά και να πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας «για να μην διασπείρουμε και να μην κολλήσουμε», σημείωσε.

Τα εμβόλια για παιδιά

«Πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιαστούν τα παιδιά για τη δική τους προστασία. Έχουμε να κάνουμε με μια περίεργη αρρώστια που δεν την ξέρουμε πλήρως», υπογράμμισε η κα Λινού αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών.
Όπως ανέφερε, «τα εμβόλια στα παιδιά είναι πολύ ασφαλέστερα απ’ ό,τι στους μεγάλους. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, καμία σοβαρή παρενέργεια».

Για VIP ΜΕΘ

Με αφορμή τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για ρεζερβέ ΜΕΘ η κα Λινού τόνισε πως «πιστεύω, και αυτό που έχω βιώσει όλα τα χρόνια, είναι ότι όταν ο γιατρός έχει κάποιον μπροστά του που κινδυνεύει, χρησιμοποιεί κάθε μέσο που έχει για να τον σώσει. Το θεωρώ απίθανο έως τρελό. Δεν νομίζω ότι γίνονται αυτά τα πράγματα, θα είναι πολύ ακραίο. Αυτήν την στιγμή έχουμε κρίση, πρέπει να αντιμετωπίσουμε την επίθεση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης