Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορτογαλία: Διάλυση του Κοινοβουλίου εν όψει των πρόωρων εθνικών εκλογών της 30ής Ιανουαρίου 2022

Πορτογαλία: Διάλυση του Κοινοβουλίου εν όψει των πρόωρων εθνικών εκλογών της 30ής Ιανουαρίου 2022
Οι Σοσιαλιστές ηγούνται στις δημοσκοπήσεις εξασφαλίζοντας ποσοστό μεταξύ 38,5% και 39%, χωρίς ωστόσο να συγκεντρώνουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία
Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Marcelo Rebelo de Sousa όρισε με διάταγμα τη διάλυση του κοινοβουλίου την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021, στο τελευταίο επίσημο βήμα που απομένει, ενόψει των πρόωρων γενικών εκλογών της 30ής Ιανουαρίου, έγινε γνωστό από την Πορτογαλική Προεδρία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Το διάταγμα εκδόθηκε την τελευταία πιθανή ημέρα για τη διάλυση του κοινοβουλίου, που πρέπει να λάβει χώρα τουλάχιστον 55 ημέρες πριν από τις εκλογές.
Οι εκλογές προκηρύχθηκαν μετά την απόρριψη από το κοινοβούλιο του σχεδίου του προϋπολογισμού που είχε καταθέσει η σοσιαλιστική κυβέρνηση μειοψηφίας τον Οκτώβριο, μια εξέλιξη με την οποία τερματίστηκε η σχετική πολιτική σταθερότητα της χώρας τα τελευταία έξι χρόνια.
Οι Σοσιαλιστές ηγούνται στις δημοσκοπήσεις εξασφαλίζοντας ποσοστό μεταξύ 38,5% και 39%, πολύ μπροστά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Σοσιαλδημοκρατών με ποσοστό 24,6%-28,1%, χωρίς ωστόσο να συγκεντρώνουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης