Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η χώρα... πρότυπο, Πορτογαλία, επαναφέρει περιορισμούς - Γιατί δεν νίκησε τον κορωνοϊό παρά το 86% των εμβολιασμένων

Η χώρα... πρότυπο, Πορτογαλία, επαναφέρει περιορισμούς - Γιατί δεν νίκησε τον κορωνοϊό παρά το 86% των εμβολιασμένων
Η Πορτογαλία αντί να επιστρέψει στην κανονικότητα, επέστρεψε στα περιοριστικά μέτρα
Σχετικά Άρθρα
Μία από τις χώρες-πρότυπο, μία από τις χώρες με τα μεγαλύτερα ποοστά εμβολιασμών, η Πορτογαλία επαναφέρει τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας. Όπως είχε επισημάνει ο Anthony Fauci, η Πορτογαλία θα έπρεπε να είχε ήδη νικήσει τον κορωνοϊό και να επιστρέφει στην κανονικότητα. Ωστόσο, η Πορτογαλία επιστρέφει στα... περιοστικά μέτρα.
Αυτό που το κάνει χειρότερο και ταυτόχρονα ακόμα πιο ενδιαφέρον για τους Αμερικανούς είναι ότι, σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Πορτογαλία έχει ήδη υιοθετήσει το "Comirnaty", το εγκεκριμένο από τον FDA εμβόλιο της Pfizer που υποτίθεται ότι είναι το καλύτερο από τα καλύτερα. Το εν λόγω εμβόλιο αντιπροσωπεύει σχεδόν το 50% του συνόλου των εμβολίων στη χώρα.

Τα μέτρα της Πορτογαλίας

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις από την πορτογαλική κυβέρνηση, όλοι οι επιβάτες που ταξιδεύουν αεροπορικώς στη χώρα, ακόμα και οι πλήρως εμβολιασμένοι, θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ κατά την άφιξή τους στη χώρα.
Επίσης, οι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να επιδεικνύουν επίσης ένα αρνητικό τεστ κορωνοϊού, ώστε να μπαίνουν στα νυχτερινά κέντρα, τα μπαρ, να συμμετέχουν σε μεγάλες εκδηλώσεις και να επισκέπτονται οίκους ευγηρίας.
Εξάλλου, το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό θα απαιτείται για την παραμονή στα ξενοδοχεία, το να πηγαίνει κανείς στο γυμναστήριο ή να δειπνήσει στους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων.
Επιπλέον, η πορτογαλική κυβέρνηση επέβαλε εκ νέου την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, ενώ η τηλεργασία θα είναι υποχρεωτική κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Ιανουαρίου, ώστε να ελεγχθεί η διασπορά του ιού μετά την περίοδο των εορτών.

Τα ερωτήματα

Εάν η Πορτογαλία βλέπει μια έξαρση της πανδημίας και θέτει νέους περιορισμούς, παρόλο που είναι η 5η χώρα όσον αφορά τους εμβολιασμούς, τι θα συμβεί στις υπόλοιπες χώρες που προσπαθούν να πετύχουν τον στόχο του 85% για τους εμβολιασμούς;
Σε κάθε περίπτωση το παράδειγμα της Πορτογαλίας ενισχύουν τα επιχειρήματα των αντι-εμβολιαστών, ως προς την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια για τον κορωνοϊό...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης