Τελευταία Νέα
Διεθνή

Risch (Επιδημιολόγος Yale): Ο Covid είναι μία πανδημία φόβου «κατασκευασμένη» από τις κυβερνήσεις - Μεταφέρθηκε μία εικόνα χειρότερη από την πραγματική

Risch (Επιδημιολόγος Yale): Ο Covid είναι μία πανδημία φόβου «κατασκευασμένη» από τις κυβερνήσεις - Μεταφέρθηκε μία εικόνα χειρότερη από την πραγματική
«O φόβος τους έχει επηρεάσει σχεδόν όλους, ενώ η μόλυνση έχει επηρεάσει σχετικά λίγους», τονίζει ο διακεκριμένος επιδημιολόγος του Yale
Σχετικά Άρθρα

Η πανδημία του Covid είναι μια πανδημία φόβου, που δημιουργήθηκε από άτομα που κατέχουν θέσεις εξουσίας, καθώς ο ιός άρχισε να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο το 2020, σύμφωνα με τον επιδημιολόγο του Yale, Harvey Risch.
Μιλώντας στον ιστότοπο Epoch Times, ο καθηγητής επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Yale υποστήριξε ότι σε γενικές γραμμές, αυτό που έχει χαρακτηρίσει το θέμα του ιού είναι ένας «βαθμός φόβου και η ανταπόκριση των ανθρώπων στον φόβο».
«Συνολικά, θα έλεγα ότι έχουμε μια πανδημία φόβου.
Και ο φόβος τους έχει επηρεάσει σχεδόν όλους, ενώ η μόλυνση έχει επηρεάσει σχετικά λίγους», είπε ο Risch.

Προβλέψιμη πανδημία

«Σε γενικές γραμμές, είναι μια πανδημία προβλέψιμη. Υπήρχε πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ νέων έναντι ηλικιωμένων, υγιών ανθρώπων και ατόμων με υποκείμενα νοσήματα.
Έτσι γρήγορα μάθαμε ποιος κινδύνευε από την πανδημία και ποιος όχι», πρόσθεσε.
«Ωστόσο, ο φόβος είναι κατασκευασμένος για όλους.
Και αυτό που χαρακτηρίζει όλη την πανδημία είναι αυτός ο βαθμός φόβου και η ανταπόκριση των ανθρώπων στον φόβο».

Εικόνα χειρότερη από την πραγματική

Ο καθηγητής επιδημιολογίας επισήμανε, πως εκείνοι που κατείχαν σημαντικές θέσεις εξουσίας κατά την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020, μετέφεραν αρχικά μια πολύ χειρότερη εικόνα της «τρομερής φύσης» του ιού από ό,τι δικαιολογείται.
Αυτό περιλάμβανε το μήνυμα ότι όλοι κινδύνευαν, όλοι θα μπορούσαν να πεθάνουν από τον ιό, όλοι έπρεπε να βρίσκονται υπό προστασία, όλοι έπρεπε να μείνουν στα σπίτια τους και να μην συναναστρέφονται με άλλους για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και με αυτόν τον τρόπο να προστατέψουν την κοινωνία, εξήγησε ο Risch.

Τα μηνύματα του φόβου

«Ο κόσμος φοβόταν πολύ αυτό το μήνυμα, όπως θα φοβόταν οποιοσδήποτε… με την κυβέρνηση, με τις αρχές, με τους επιστήμονες, να μεταφέρουν το ίδιο μήνυμα φόβου.
Και κάπως έτσι όλοι το πιστέψαμε αυτό», είπε.
Τους δύο πρώτους μήνες της πανδημίας, εφαρμόστηκαν αυστηρά lockdown και υποχρεωτική χρήση μάσκας για να περιοριστεί η μετάδοση του Covid στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ο Risch είπε ότι τα είδη των μηνυμάτων που εξέπεμψαν οι αρχές οδήγησαν σε εκτεταμένα αυξημένα επίπεδα άγχους.
Αυξήθηκαν τα επίπεδα άγχους σε όλους μας και όλοι μας πήραμε την απόφαση να μειώσουμε τις επαφές μας με άλλους ανθρώπους και αυτό επηρέασε καθοριστικά την πορεία των ΗΠΑ αλλά και ολόκληρου του κόσμου στην πανδημία, κατέληξε ο Risch.
pandemic.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης