Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοντογεώργης (γ.γ. συντονισμού κυβέρνησης): Ενδεχομένως και σήμερα οι αποφάσεις για τη γ’ δόση

Κοντογεώργης (γ.γ. συντονισμού κυβέρνησης): Ενδεχομένως και σήμερα οι αποφάσεις για τη γ’ δόση
Επιβεβλημένη η απόφαση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους άνω των 60 είπε ο κ.Κοντογεώργης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως πιθανότατα ακόμα και εντός της ημέρας να ληφθούν αποφάσεις από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού για την χορήγηση της γ’ δόσης νωρίτερα του εξαμήνου διατύπωσε ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης, Θ. Κοντογεώργης.
«Η εθνική επιτροπή εμβολιασμών υπό την κα. Θεοδωρίδου που έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά όλο αυτό το διάστημα, λαμβάνει υπόψη τα επιστημονικά δεδομένα και όντως φαίνεται από τις συζητήσεις που γίνονται, ότι ίσως το 4μηνο είναι ο πρόσφορος χρόνος.
Θεωρώ ότι ακόμα και σήμερα θα συνέλθει η επιτροπή πάλι, που το εξετάζει ήδη, επομένως θα έχουμε και ως προς αυτό μια εξέλιξη» είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ.Κοντογεώργης, ο οποίος αναφερόμενος στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών, υπογράμμισε πως «η απόφαση ήταν αναγκαία και επιβεβλημένη για τους λόγους που εξήγησε ο Πρωθυπουργός».
Ερωτηθείς αν μπορεί να κατέβει η υποχρεωτικότητα και στις ηλικίες άνω των 50 ετών, ο κ. Κοντογεώργης είπε χαρακτηριστικά «ρίχνουμε το βάρος μας σε αυτές τις ηλικίες (σ.σ. άνω των 60), αλλά από κει και πέρα υπάρχει συζήτηση σε επίπεδο ευρωπαϊκής Ένωσης, θα συζητηθεί και στην Σύνοδο Κορυφής την 16η Δεκεμβρίου, υπάρχει μια προετοιμασία σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου»
«Οτιδήποτε χρειαστεί και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας να κάνουμε, προφανώς θα το κάνουμε» υποστήριξε ο κ.Κοντογεώργης, ο οποίος υπογράμμισε πως η Πολιτεία βρίσκεται σε επιφυλακή σε σχέση με την παραλλαγή Omicron, σημειώνοντας πως στην Νότια Αφρική, υπάρχει πρόσφορο πεδίο για την μετάδοσή της, γιατί δεν υπήρχε η μετάλλαξη Delta, οπότε παρότι είναι ένας ιός αρκετά μεταδοτικός, δεν μπορούμε ακόμα να συγκρίνουμε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης