Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε κυρώσεις σε Reggeborgh και Atlas για συντονισμό στον Ελλάκτωρ – Πλήρης δικαίωση ΒΝ

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε κυρώσεις σε Reggeborgh και Atlas για συντονισμό στον Ελλάκτωρ – Πλήρης δικαίωση ΒΝ
Το Bankingnews.gr με μια συστηματική και εμπεριστατωμένη διερεύνηση των γεγονότων είχε αποκαλύψει πως η Reggeborgh παραβίαζε συστηματικά τους κανόνες του ελληνικού χρηματιστηρίου
Σχετικά Άρθρα
Οι συνεχείς αποκαλύψεις του www.bankingnews.gr (BN) για τις συστηματικές παρανομίες που συντελέστηκαν στον Ελλάκτωρ από την πλευρά της Reggeborgh που κατέχει περίπου το 30% των μετοχών οδήγησαν την επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να αναγνωρίσει ότι υπήρξε συντονισμός μετόχων, οι οποίοι παρασκηνιακά παραπλάνησαν την επενδυτική κοινότητα και τη γενική συνέλευση και μεθόδευσαν τον έλεγχο του Ελλάκτωρ.

Το Bankingnews.gr με μια συστηματική και εμπεριστατωμένη διερεύνηση των γεγονότων είχε αποκαλύψει πως η Reggeborgh παραβίαζε συστηματικά τους κανόνες του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Με βάση πληροφορίες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με 6 θετικές ψήφους υπέρ και 1 κατά, αναγνώρισε ότι όντως η Reggeborgh λειτούργησε συντονισμένα με τον μέτοχο Atlas και έτσι κατάφερε να διασφαλίσουν τον έλεγχο της γενικής συνέλευσης του Ελλάκτωρ.
Οι δόλιες μεθοδεύσεις των Ολλανδών της Reggeborgh ήρθαν στο φως, αποδεικνύουν την παραβατική τους συμπεριφορά και καταρρίπτουν το προσωπείο του δήθεν σοβαρού ξένου επενδυτή.
Για το bankingnews.gr οι εξελίξεις αυτές αποτελούν δικαίωση, αλλά είναι μόνο ένα μέρος των αποκαλύψεων τις οποίες έχουμε προβεί, καθώς θα ακολουθήσει νέα μεγάλη έρευνα που θα αποκαλύψει σημεία και τέρατα στα οποία από πίσω για πολλοστή φορά βρίσκεται η Reggeborgh.

Ένα από τα δεκάδες άρθρα του bankingnews για τις παρανομίες τις Reggeborgh στις 2 Νοεμβρίου 2021

Νέα στοιχεία που τεκμηριώνουν τις σκοτεινές διαδρομές μετοχών της Ελλάκτωρ που έκρυβε ο ολλανδός επενδυτής, αποκαλύπτει η έρευνα του Bankingnews.
Σκοτεινό παρασκήνιο κρύβεται πίσω από την υπόθεση του πακέτου μετοχών της Ελλάκτωρ που είχαν εντοπιστεί στην κυπριακή τράπεζα Astro Bank και ξαφνικά αγοράστηκαν από την επενδυτική εταιρεία Atlas που ανήκει σε φίλους του Χόλτερμαν της Reggeborgh.
Μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση συγκάλυψης όμως είχαν διαπραχθεί σειρά χρηματιστηριακών παραβάσεων ίσως και ποινικά αδικήματα όπως ξέπλυμα χρήματος.
Οι μετοχές που ήταν περίπου 4,5% της εταιρίας δεν βρέθηκαν στην λιβανέζικης ιδιοκτησίας κυπριακή τράπεζα, από θαύμα, ούτε είναι λιβανέζικα γλυκά που παρασκεύασε ζαχαροπλάστης.
Ο «μάγερας» πάντως, ίσως και παρκαδόρος είναι γνωστός στην ελληνική αγορά.
Με αμφιλεγόμενη προϊστορία στο ελληνικό χρηματιστήριο, είχε νομικές εκκρεμότητες και μετακινήθηκε σε άλλη αγορά και έγινε διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής εταιρείας Αρχιρόδον.
Πρόκειται για τον Ηλία Λιανό που ήταν συνέταιρος του μακαρίτη Τζόνη Μαρκόπουλου, μετόχου και στη συνέχεια ιδιοκτήτης της Proton Bank, παίκτης των δομημένων ομολόγων που κατέστρεψαν μερικά ασφαλιστικά ταμεία.
Ο Η. Λιανός παρά την θύελλα που είχαν προκαλέσει υποθέσεις όπως εκείνη του Λαυρεντιάδη κλπ κατάφερε να επιβιώσει αλώβητος και άλλαξε πεδίο δραστηριοτήτων αναλαμβάνοντας κορυφαία θέση στην Αρχιρόδον, η έδρα της οποίας βρίσκεται – τι σύμπτωση - στην Ολλανδία.
Αυτός, με χρηματοδότηση Χόλτερμαν του επικεφαλής της Reggeborgh, αγόρασε τις μετοχές και τις «πάρκαρε» στην εξωτική Astro bank.

Μάλιστα η όλη επιχείρηση γιορτάστηκε με μια φιλική συνάντηση των πρωταγωνιστών, με τον διευθύνοντα της Astro Bank να απολαμβάνει την θαλασσινή ατμόσφαιρα στο κομψό κότερο του ολλανδού που ονομάζεται Lars.
Βέβαια η Astro Bank δεν συνεργάζονταν πρώτη φορά με τον Χόλτερμαν.
Την εντοπίσαμε παλαιότερα να έχει αγοράσει μετοχές ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, οι οποίες στη συνέχεια μεταβιβάστηκαν στον ολλανδό.
Αυτή τη φορά όμως αναγκάστηκαν να αλλάξουν τακτική.

Όταν έγινε γνωστό ότι είχαν φθάσει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στοιχεία που αποκάλυπταν τον πραγματικό ιδιοκτήτη των μετοχών, τα πράγματα άλλαξαν.
Θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε πως ενημερώθηκε ο «σοβαρός» ολλανδός επενδυτής ότι τον πήραν… είδηση.
Τέλος πάντως όταν κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να συνεχίζουν το ίδιο κόλπο και επειδή αν εμφανίζονταν να αγοράζει τις μετοχές, η Reggeborgh, θα ξεπερνούσε το 33% και θα υποχρεώνονταν σε δημόσια πρόταση, απευθύνθηκαν σε φίλους.
Επιστρατεύτηκε η επενδυτική εταιρεία Atlas, παλιοί γνώριμοι και συνεργάτες του Χόλτερμαν οι οποίοι από το πουθενά ανακάλυψαν την μικρή κυπριακή τράπεζα και το πολύτιμο χαρτοφυλάκιο που έκρυβε.
Κάτι εντυπωσιακές συμπτώσεις....


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης