Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ασυλία στην παράνομη τυχοδιωκτική πρακτική της Reggeborgh – Η Greenhill επιμένει να συνδιοικήσει με τα αρπακτικά;

Ασυλία στην παράνομη τυχοδιωκτική πρακτική της Reggeborgh – Η Greenhill επιμένει να συνδιοικήσει με τα αρπακτικά;
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, πέρασε τους τελευταίους μήνες σε πλήρη αταραξία, αφού όχι μόνον δεν κάνει κάποια έρευνα αλλά αγνοεί ακόμα και σαφείς καταγγελίες που τεκμηριώνονται με αδιάσειστα έγγραφα.
Σχετικά Άρθρα

Σε περίεργες διαδρομές κινείται η αναμενόμενη διερεύνηση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, της μυστικής συμφωνίας Λ. Μπόμπολα – Reggeborgh αλλά και γενικότερα της τυχοδιωκτικής πρακτικής της ολλανδικής εταιρείας.
Φαίνεται ότι καμία ουσιαστική πρόοδος δεν υπάρχει όσον αφορά την διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης.
Κι όμως από τις αποκαλύψεις του bankingnews, έγιναν γνωστές πολλές από τις κρυφές πτυχές της υπόθεσης.

Σήμερα όλοι γνωρίζουν ότι:

Η κυπριακή Astro bank συνεργάζονταν στενά με την Reggeborgh στην προσπάθεια ελέγχου τόσο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ όσο και της Ελλάκτωρ, μαζί με άλλες εταιρείες στις οποίες κρύβονταν πακέτα μετοχών.
Οι κινήσεις αυτές χρηματοδοτήθηκαν από τον Χόλντερμαν επικεφαλής της Reggeborgh ενώ οργανωτής των κινήσεων της Astro bank, είναι ο Η. Λιανός, επικεφαλής της Αρχιρόδον.
Το συμφωνητικό Μπόμπολα - Χόλντερμαν αναφέρει ότι θα ψηφίζουν μαζί και προβλέπει συγκεκριμένα ανταλλάγματα.
Υπάρχουν δημοσιεύματα που μιλούν για υποτιθέμενη αποεπένδυση της Reggeborgh από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στην οποία είναι ακόμα μέτοχος.

Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει διαψευστεί και αιωρούνται στην ατμόσφαιρα ενώ οι εποπτικές αρχές που όφειλαν να τις διερευνήσουν την ακρίβειά τους, απουσιάζουν, σαν βρίσκονται σε άλλον πλανήτη.

Είναι αλήθεια ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε ξεκινήσει σχετική έρευνα, έδωσε στη δημοσιότητα το αρχικό πόρισμα και αναμένεται το οριστικό.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, πέρασε τους τελευταίους μήνες σε πλήρη αταραξία, αφού όχι μόνον δεν κάνει κάποια έρευνα αλλά αγνοεί ακόμα και σαφείς καταγγελίες που τεκμηριώνονται με αδιάσειστα έγγραφα.
Και είναι πλέον αναμφισβήτητο ότι ευθύνες έχουν όλα τα μέλη της Επιτροπής αλλά και οι υπηρεσιακοί παράγοντες που όφειλαν να προστατεύσουν την λειτουργία της αγοράς, κάνοντας το καθήκον τους.

Ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις στην αγορά και την οικονομία, αν αποκαλύπτονταν ότι η Reggeborgh δεν έχει αποεπενδύσει από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αν αποδεικνύονταν ότι πήρε τον έλεγχο της Ελλάκτωρ για να την αδρανοποιήσει;
Το σκάνδαλο αυτό θα ήταν πολύ πιο δραματικό από αυτό της Folli Follie στο οποίο κρίνεται δικαστικά σειρά κακουργημάτων.

Μπροστά όμως στο φαινόμενο αυτό, που δεν είναι πρόβλημα μιας εταιρείας ή μιας εποπτικής αρχής αλλά πολύ ευρύτερης σημασίας, προκύπτει και ένα ακόμα ερώτημα:
Τι νομίζει ότι μπορεί να πετύχει η Greenhill;

Θέλουν να συνδιοικήσουν την Ελλάκτωρ με έναν δεξιοτέχνη της ασυδοσίας;
Μπορούν να συνεργαστούν για «το καλό της εταιρείας» με «επενδυτή» που χρησιμοποιεί κρυμμένες μετοχές, κρυφούς συνεταίρους, προσλαμβάνει μάνατζερ μαριονέτες σε διατεταγμένη υπηρεσία;

Ποιος είναι τελικά, ο στόχος των επενδυτών της Greenhill;

Αρχικά υποστήριζαν ότι πρέπει να εκπροσωπηθούν στην διοίκηση της εταιρείας όπως συνηθίζεται στις εισηγμένες εταιρείες.
Η αλήθεια είναι ότι το bankingnews, όπως κι άλλοι καλοπροαίρετοι παρατηρητές υποστηρίξαμε το λογικό αίτημα.
Τώρα όμως μετά από τις αποκαλύψεις, θεωρούμε ότι η στρατηγική αυτή βρίσκεται στο κενό.
Μάλλον θα έπρεπε να κινηθούν μακριά από το διεθνή τυχοδιώκτη παρά να ζητούν την από κοινού διοίκηση της εταιρείας μαζί με μαριονέτες και άλλους εντολοδόχους.
Δεν έχουν αντιληφθεί με ποιόν έχουν να κάνουν;
Με κάποιον που βρέθηκε στην επίκεντρο του μεγάλου χρηματιστηριακού σκανδάλου της εισαγωγής στο Χρηματιστήριο της εταιρείας διαδικτύου WorldOnline.

Μετά το σκάνδαλο ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Reggeborgh, Ντικ Βέσσελ, απομάκρυνε τον γαμπρό του Χένρι Χόλντερμαν από την εταιρεία την περίοδο 2002- 2008.
Ο παραδοσιακός, εργασιομανής επιχειρηματίας που δημιούργησε τον όμιλο, αναγκάστηκε να απομακρύνει τον γαμπρό του εξαιτίας του σκανδάλου, τον «σοβαρό επενδυτή» όπως εμφανίζεται τώρα στην Ελλάδα.

Οι τυχοδιώκτες της αρπαχτής βρέθηκαν στην ελληνική αγορά για να επαναλάβουν ότι έπραξαν στις χώρες που δραστηριοποιήθηκαν.
Δεν θα πετύχουν όμως τον στόχο τους να μονοπωλήσουν τα δημόσια έργα στην Ελλάδα σε βάρος των Ελλήνων επιχειρηματιών και φορολογούμενων.

Το bankingnews κρατάει ένα πανίσχυρο χαρτί... αναμένουμε οι θεσμοί να δράσουν άμεσα... η κλεψύδρα έχει γυρίσει ανάποδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης