Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα ολέθρια σφάλματα της ολλανδικής διοίκησης της Ελλάκτωρ – Έφεραν την καταστροφή

Τα ολέθρια σφάλματα της ολλανδικής διοίκησης της Ελλάκτωρ – Έφεραν την καταστροφή
Η αγορά περιμένει την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. - Από αυτήν θα φανούν πολλά, ωστόσο εμείς ως bankingnews δεν έχουμε ολοκληρώσει τις αποκαλύψεις. - Μένει μια ακόμα που θα προκαλέσει σεισμό στον χώρο των κατασκευών.
Σχετικά Άρθρα

Στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εκκρεμεί ακόμα η λήψη αποφάσεων σχετικά με καταγγελίες της Greenhill που λογικά θα ασχοληθούν το προσεχές διάστημα αλλά στην αγορά πολλαπλασιάζονται τα ερωτήματα σχετικά με τα έργα και τις ημέρες της διοίκησης της Ελλάκτωρ.
Τους δέκα μήνες που πέρασαν, είπαν πολλά θεαματικά αλλά οι πράξεις τους είναι σχεδόν καταστροφικές.

Έχασαν σχεδόν ένα χρόνο στοχοποιώντας κυρίως τον τέως διευθύνοντα σύμβουλο της Άκτωρ Αλέξανδρο Εξάρχου για όλα τα δεινά παρότι ότι ανέλαβε διοικητική θέση στον όμιλο πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2018 όταν η εταιρεία είχε 700 εκατ. υποχρεώσεις, είχε τιμωρηθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού με ένα τεράστιο πρόστιμο, είχε ζημιές 500 περίπου εκατομμυρίων στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.

Ταυτόχρονα επαπειλείτο τιμωρία από την Παγκόσμια τράπεζα για το έργο της Κολομβίας με αποκλεισμό της εταιρείας από όλα τα έργα των Βαλκανίων.
Η διοίκηση Εξάρχου κράτησε την εταιρεία ζωντανή και την παρέδωσε εποχή πανδημίας με 300 εκατ. ευρώ λιγότερες υποχρεώσεις, με το ίδιο ανεκτέλεστο που είχε παραλάβει αλλά και προετοιμάζοντας νέα έργα που υπέγραψε η σημερινή διοίκηση.
Ποιο ήταν το «έγκλημά» του που δικαιολογεί την έντονη πολεμική εναντίον του;
Έφερε τους εφοπλιστές Δ. Μπάκο και Γ. Καϋμενάκη που τον εμπιστεύτηκαν επενδύοντας αλλά και στη συνέχεια για να αντιμετωπίζουν τις επιθέσεις που δέχονταν.

Μετά τις αποκαλύψεις του Bankingnews δεν υπάρχουν πλέον αμφιβολίες για την στόχευση της νέας διοίκησης της Ελλάκτωρ που κατάφερε σε λίγο χρόνο να βλάψει καίρια την εταιρεία.
Και ο λόγος είναι διπλός.
Βρέθηκαν να έχουν δεσμεύσεις με την ανταγωνιστική εταιρεία ενώ «αγκάλιασαν» όλες τις αμαρτίες του παρελθόντος.

Η νέα αυτή διοίκηση έδωσε στέγη στον Λεωνίδα Μπόμπολα ο οποίος απέφυγε την ποινική καταδίκη για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας στην Κύπρο επειδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε για δικούς της λόγους τον ποινικό κώδικα επιτρέποντας την παραγραφή του αδικήματος.
Το Bankingnews.gr εξήγησε την αταίριαστη σχέση.
Ο γιος του ιδρυτή της Ελλάκτωρ προσέφερε «γη και ύδωρ» στον Ολλανδό για να εξασφαλίσει ασυλία για το παρελθόν, να πάρει εκδίκηση κατά του Σάκη Καλλιτσάντση με έπαθλο την Ηλέκτωρ.

Ο σημερινός πρόεδρος της ΑΚΤΩΡ Χρ. Παναγιωτόπουλος απέχει από όσους διαγωνισμούς μπορεί, διευκολύνει στην πράξη την ισχυροποίηση του ανταγωνισμού και την απαξίωση της εταιρείας. Προωθεί την οικογενειακή του κατασκευαστική εταιρεία η οποία αναδεικνύεται σε βασικό συνεργάτη της ΑΚΤΩΡ.

Κατά τα άλλα η εταιρεία διοικείται από τον Κ. Τούμπουρο φίλο και συνεργάτη του διευθύνοντος συμβούλου της Reggeborgh τον οποίο ενημερώνει καθημερινά και παίρνει εντολές για να εκτελέσει ο Θ. Μπουλούτας... ο οποίος είναι μια απλή μαριονέτα.
Δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρεία γράφει νέες μεγάλες ζημιές στο εξάμηνο 2021, μειώνει τον κύκλο εργασιών της και παρά την τεράστια αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αδυνατεί να πάρει εγγυητικές ή τραπεζική χρηματοδότηση.
Ο Ελλάκτωρ λέει ψέματα και παραπληροφορεί την επενδυτική κοινότητα όταν αναφέρει ότι οι τράπεζες τον δανείζουν.
Οι τράπεζες αναφέρουν στο BN «δεν ασχολούμαστε με τελειωμένες υποθέσεις»
Εάν προκληθούμε θα δημοσιεύσουμε στοιχεία για αυτό το ζήτημα.

Ακόμα κι όταν σε τέσσερεις διαγωνισμούς της ΕΡΓΟΣΕ βολεύονται όλες οι κατασκευαστικές (θυμηθήκαμε άλλες εποχές διαπλοκής όταν στην θέση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ήταν η ΑΚΤΩΡ) η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εξασφαλίζει δυο από τα τέσσερα έργα.
Η Ελλάκτωρ απέχει από τους περισσότερους διαγωνισμούς και σε κάποιους που συμμετείχε έδωσε προσφορές με τις οποίες ήταν βέβαιον ότι θα χάσει.

Προκύπτουν τεράστια κανονιστικά ζητήματα που δημιουργούν ανησυχία σε όλους πλην των διοικούντων την Ελλάκτωρ που έσπευσαν με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουν τις δικές τους υψηλές απολαβές μέσω του stock option.
Και το κατάφεραν υφαρπάζοντας απόφαση Γενικής Συνέλευσης με τρόπο πρωτοφανή, αποκλείοντας από την ψηφοφορία το 25% των μετόχων!

Και ενώ όλα δείχνουν ότι η διοίκηση αυτή κάνει ότι μπορεί για να αυξηθεί το ανεκτέλεστο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ το οποίο σε δέκα μήνες υπερδιπλασιάστηκε εις βάρος κυρίως της Ελλάκτωρ οι διοικούντες απασχολούνται ακόμα με τον Μπάκο και τον Εξάρχου.
Η αγορά περιμένει την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Από αυτήν θα φανούν πολλά, ωστόσο εμείς ως bankingnews δεν έχουμε ολοκληρώσει τις αποκαλύψεις.
Μένει μια ακόμα που θα προκαλέσει σεισμό στον χώρο των κατασκευών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης