Τελευταία Νέα
Διεθνή

Foreign Policy: Γιατί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ονόμασε τη νέα παραλλαγή του Covid «Omicron» - Ο απίστευτος λόγος

Foreign Policy: Γιατί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ονόμασε τη νέα παραλλαγή του Covid «Omicron» - Ο απίστευτος λόγος
Ο ΠΟΥ προέβη στη δήλωση σχετικά με την παραλλαγή Β.1.1.529 του Covid από το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, περνώντας επίσης πάνω από το ελληνικό γράμμα «Nu»
Σχετικά Άρθρα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου ότι ονομάζει τη νέα παραλλαγή του Covid, Omicron παρακάμπτοντας έτσι το ελληνικό γράμμα «Xi», το όνομα του σημερινού Κινέζου προέδρου Xi Jinping, αναφέρει η Mediaite.
Ο ΠΟΥ προέβη στη δήλωση σχετικά με την παραλλαγή Β.1.1.529 του Covid από το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, περνώντας επίσης πάνω από το ελληνικό γράμμα «Nu».
Άλλα ονόματα παραλλαγών ακολούθησαν κατά σειρά το ελληνικό αλφάβητο, συμπεριλαμβανομένης της παραλλαγής Alpha από το Ηνωμένο Βασίλειο, της Beta από τη Νότια Αφρική, της Gamma από τη Βραζιλία. και της Delta από την Ινδία.
Οι παραλλαγές Epsilon, Zeta, Eta, Theta, Iota, Kappa, Lambda και Mu ακολούθησαν επίσης τη σειρά.
Αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δεν έδωσαν εξήγηση για τους λόγους για τους οποίους πέρασαν τα γράμματα «Xi» και «Nu», σύμφωνα με την Mediaite.

Επιεικής με την Κίνα ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρείται πως είναι επιεικής με την Κίνα, από όπου προήλθε ο ιός, σύμφωνα με το Foreign Policy.
«Νομίζω ότι η μεγαλύτερη επιτυχία του κινεζικού κόμματος-κράτους ήταν να πείσει τον ΠΟΥ να επικεντρωθεί στις θετικές πλευρές των απαντήσεων του Πεκίνου και να αγνοήσει τις αρνητικές πλευρές των απαντήσεων», δήλωσε ο Steve Tsang, διευθυντής του Ινστιτούτου για την Κίνα στο Πανεπιστήμιο SOAS.

Η Κίνα γνώριζε από τον Νοέμβριο 2019

«Με τον ΠΟΥ να παρουσιάζει τις απαντήσεις της Κίνας με θετική απόχρωση, η κινεζική κυβέρνηση βρέθηκε σε θέση να προχωρήσει την προπαγανδιστική της εκστρατεία για να αγνοήσει τα προηγούμενα λάθη της, να φαίνεται αξιόπιστη και να αγνοήσει το ανθρώπινο, κοινωνικό και οικονομικό κόστος των απαντήσεών της», συνέχισε.
Ο Tedros Adhanom Ghebreyesus, γενικός διευθυντής στον ΠΟΥ, συναντήθηκε με τον Xi προς την αρχή της επιδημίας, όπου επαίνεσε την Κίνα για το «άνοιγμά της στην ανταλλαγή πληροφοριών» σχετικά με τον Covid.
Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών αποκάλυψαν αργότερα ότι η Κίνα ενημερώθηκε για τον ιό τον Νοέμβριο του 2019, μήνες πριν συνεργαστεί με διεθνείς υγειονομικούς αξιωματούχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης