Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Χρηματοδότηση 350 δισ. ευρώ τον χρόνο για το κλίμα χρειάζεται τα επόμενα δέκα έτη η Ε.Ε.

Deutsche Bank: Χρηματοδότηση 350 δισ. ευρώ τον χρόνο για το κλίμα χρειάζεται τα επόμενα δέκα έτη η Ε.Ε.
Για το πέρασμα στην «πράσινη» Ευρώπη είναι απαραίτητη η συνεργασία τραπεζών, κεφαλαιαγορών και κυβερνήσεων, επισημαίνει μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής τράπεζας, Christian Sewing

Τη χρηματοδότηση 350 δισ. ευρώ τον χρόνο για το κλίμα υπολογίζει ο CEO της Deutsche Bank, Christian Sewing, ότι χρειάζεται η Ε.Ε. τα επόμενα δέκα έτη εάν η τελευταία επιθυμεί να πετύχει τον στόχο του «πράσινου» ψηφιακού μετασχηματισμού της.
Βέβαια, προκειμένου να αντλήσει η Ευρώπη τα κεφάλαια που έχει ανάγκη για να υποστηρίξει τον σκοπό αυτόν, θα χρειαστεί να υπάρξει ολοκλήρωση της ενοποίησης των κεφαλαιαγορών, καθώς και τραπεζική ένωση.
Η τελευταία περιλαμβάνει κοινή τραπεζική εποπτεία, μηχανισμό τραπεζικού διακανονισμού και κοινή εγγύηση καταθέσεων, εξηγεί ο Γερμανός τραπεζίτης.

Η κλιματική κρίση ως ευκαιρία

Ένας εκ των αρχιτεκτόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Jean Monnet, είχε τονίσει ότι η Ε.Ε. ως διακρατικός θεσμός θα σφυρηλατηθεί ουσιαστικά σε περιόδους κρίσεων και θα αποτελέσει το άθροισμα των λύσεων που θα υιοθετηθούν ακριβώς για την αντιμετώπιση των κρίσεων που θα εμφανιστούν.
Επομένως, ο τρόπος αντιμετώπισης της σημερινής κλιματικής κρίσης από την Ε.Ε. θα καταδείξει εάν θα επιβεβαιωθεί η πεποίθηση του Jean Monnet.
Θα πρέπει δηλαδή οι Ευρωπαίοι να δουν την κρίση αυτή ως ευκαιρία για να προχωρήσει η πολυπόθητη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Το εμβόλιο κατά της Covid-19

Όπως λοιπόν η Ε.Ε. είχε αντιμετωπίσει με επιτυχία την πολυετή δημοσιονομική κρίση, έτσι και τώρα στην υγειονομική κρίση λειτούργησε συνεκτικά επιδεικνύοντας αλληλεγγύη.
Ενδεικτικά, οι επιστήμονες της BioNTech ανέπτυξαν σε χρόνο-ρεκόρ εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το οποίο χορηγήθηκε σε δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη.
Η διανομή του στα ευρωπαϊκά κράτη υπήρξε γρήγορη και δίκαιη, ενώ δημιουργήθηκε και το Ταμείο Ανάκαμψης, με σκοπό την επούλωση των πληγών που προκάλεσαν στις εθνικές οικονομίες τα επώδυνα περιοριστικά μέτρα τα οποία αναγκάστηκαν να υιοθετήσουν τα κράτη κατά τη διάρκεια του πρώτου και δεύτερου επιδημικού κύματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης