Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μυτιλήνη: Ιερέας με κορωνοϊό λειτούργησε σε ναό - Παρέμβαση εισαγγελέα

tags :
Μυτιλήνη: Ιερέας με κορωνοϊό λειτούργησε σε ναό - Παρέμβαση εισαγγελέα
Παρέμβαση εισαγγελέα για ιερέα που φέρεται να λειτούργησε ναό παρότι ο ίδιος νοσούσε από Covid-19
Σχετικά Άρθρα
Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης προκάλεσε σύμφωνα με το σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ σειρά δημοσιευμάτων σχετικά με τη μετάδοση του κορωνοϊού σε μεγάλο αριθμό κατοίκων της περιοχής και επισκεπτών του εορτάζοντος ναού του Αγίου Δημητρίου σε χωριό του Ευεργέτουλα της Λέσβου.
Η Εισαγγελία διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης η οποία και πρέπει να περαιωθεί εντός 15θημέρου, προκειμένου να ελεγχθεί αν ο ιερέας του ναού λειτούργησε την παραμονή της γιορτής, τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, και ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου, όντας άρρωστος από κορωνοϊό και εάν το γνώριζε.
Μάλιστα φέρεται ότι κοινώνησε μεγάλο αριθμό πιστών στη διάρκεια των θείων λειτουργιών εκείνη την ημέρα, αλλά και τις επόμενες μέρες.

Έκλεισε το μοναστήρι του Αγ. Ραφαήλ λόγω κρουσμάτων

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό σήμερα το μεσημέρι, έκλεισε λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ στη Θερμή της Λέσβου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, νοσεί η ηγουμένη και άλλες μοναχές της Μονής Ταβιθά.
Ήδη στο μοναστήρι έχει μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να ελέγξουν το σύνολο των μοναχών και των εργαζομένων εκεί.

Τελεσίγραφο από τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης

Εν τω μεταξύ, σε αργία είναι αποφασισμένος να θέσει ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος ιερείς οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν.
Σε επιστολή του προς ομάδα ιερέων της Μητρόπολης Μυτιλήνης, οι οποίοι αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ο Μητροπολίτης τους δίνει εντολή να εμβολιαστούν εντός μιας εβδομάδας ειδάλλως όπως γράφει, θα τεθούν σε αργία, η οποία θα συνοδεύεται και με στέρηση του μισθού τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ιάκωβος προχώρησε σε αυτή την κίνηση μετά τη μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στη Λέσβο, κυρίως σε περιοχές όπου υπάρχουν ανεμβολίαστοι ιερείς, ορισμένοι των οποίων επιτρέπουν και προτρέπουν τους πιστούς να εισέρχονται στους ναούς χωρίς μάσκες.
Συνολικά υπολογίζεται ότι 35 ιερείς στο νησί δεν έχουν εμβολιαστεί.
«Εντελόμεθα όπως εντός μιας Εβδομάδας προβήτε εις τον εμβολιασμόν κατά του κορονοϊού ειδ’ άλλως θα σας επιβληθεί αργία άνευ αποδοχών μέχρις ότου εμβολιαστείτε» αναφέρει στην επιστολή του ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης