Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ποιο upside δίνουν στην μετοχή της ΔΕΗ οι πρώτες αναλύσεις μετά την αύξηση - Πολύ κοντά στην είσοδο στον MSCI

tags :
Ποιο upside δίνουν στην μετοχή της ΔΕΗ οι πρώτες αναλύσεις μετά την αύξηση - Πολύ κοντά στην είσοδο στον MSCI

Οι πρώτες εκτιμήσεις για την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής και τις μελλοντικές κερδοφορίες

Aνεβάζουν τις τιμές - στόχους για την μετοχή της ΔΕΗ μετά την αύξηση κεφαλαίου οι αναλυτές, χωρίς να διαφοροποιούνται σημαντικά για ορισμένους, σε σχέση με αυτές που είχαν δοθεί μετά την ολοκληρωση του διαγωνισμού του ΔΕΔΔΗΕ. Και αυτό γιατί, με τις νέες μετοχές στα 9 ευρώ, που θα αντιστοιχούν στα 1,35 δισ ευρώ κεφάλαια, τα κέρδη ανά μετοχή δεν θα είναι υψηλότερα για να καταστήσουν σημαντικά ελκυστικότερο τον μελλοντικό πολλαπλασιαστή, κάτι που δεν αναμένεται να επιτευχθεί από τις άμεσες χρήσεις.
Για τον λόγο αυτό οι πρώτες προσεγγίσεις διατηρούνται στα επίπεδα των 14,50 ευρώ όπως αυτή της Eurobank Equities αλλά και άλλης μη τραπεζικής, που αναμένεται να εκδοθεί σύμφωνα με πληροφορίες και η οποία θα κινηθεί στα αυτά επίπεδα.

Θα υπάρξουν όμως και άλλες εν ευθέτω χρόνω οι οποίες θα είναι σε υψηλότερα επίπεδα τουλάχιστον στα 18 ευρώ, που θα προεξοφλούν μια σημαντική άνοδο στα κέρδη αλλά και την αποτίμηση, όπως θα διαμορφώνεται με τις επενδύσεις της εταιρίας και τις προοπτικές της. Παράλληλα η μετoxή, εκτιμάται,  ότι με την είσοδο των νέων τεμαχίων στις 16 Νοεμβρίου θα εισαχθεί στον MSCI Greece.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης