Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Πρόκληση, η επένδυση σε Κίνα, αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν οι επενδυτικές ευκαιρίες

Goldman Sachs: Πρόκληση, η επένδυση σε Κίνα, αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν οι επενδυτικές ευκαιρίες

Για κάποιους κλάδους της οικονομίας, οι αποφάσεις της κυβέρνησης έχουν λειτουργήσει ευεργετικά

Σχετικά Άρθρα

Παρά το γεγονός ότι το επενδυτικό σκηνικό στην Κίνα γίνεται όλο και πιο δύσκολο, συνεχίζουν να υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες.
«Υπάρχουν σίγουρα πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κίνα αυτή τη στιγμή, αλλά δεν συμφωνούμε με την άποψη ότι η Κίνα δεν είναι επενδύσιμη» δήλωσε ο Timothy Moe από την Goldman Sachs.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αποφάσεις πολιτικής έχουν -σε κάποιες περιπτώσεις- λειτουργήσει ως ούριος άνεμος για κάποιους τομείς. Ο Moe ανέφερε ως παράδειγμα τον τεχνολογικό κλάδο όπως οι ημιαγωγοί, όπου το Πεκίνο έχει αποδείξει ότι θέλει να γίνει αυτάρκες.
Τον Μάρτιο, ο μεγαλύτερος και πιο σημαντικός κατασκευαστής τσιπ της Κίνας, Semiconductor Manufacturing International Corporation, ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει ένα εργοστάσιο 2,35 δισ. δολ. στο Shenzhen, ένα σημαντικό τεχνολογικό κόμβο στη χώρα.
Άλλοι κλάδοι που έχουν επωφεληθεί από τις αποφάσεις πολιτικής περιλαμβάνουν το νέο ενεργειακό χώρο που υιοθετήθηκε στο 14ο 5ετές σχέδιο του Πεκίνου. Πέρυσι, ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping ανακοίνωσε σχέδια για τις εκπομπές του άνθρακα της χώρας να αρχίσουν να μειώνονται έως το 2030, με στόχο την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα έως το 2030.
«Αν κοιτάξετε αυτούς τους κλάδους της αγοράς, τα πήγαν πολύ καλά φέτος» είπε ο Moe αν και αναγνώρισε ότι το επενδυτικό περιβάλλον στην Κίνα «έχει γίνει πιο δύσκολο».
Οι ανησυχίες για την συνεχιζόμενη καταστολή των ρυθμιστικών αρχών από το Πεκίνο έχουν επιβαρύνει πολύ τις κινεζικές μετοχές φέτος. Ο δείκτης CSI 300, ο οποίος παρακολουθεί τις μεγαλύτερες μετοχές που είναι εισηγμένες στην ηπειρωτική χώρα, υποχώρησε σχεδόν 5% από το κλείσιμο της Παρασκευής. Στον αντίποδα, άλλοι σημαντικοί περιφερειακοί δείκτες όπως ο ιαπωνικός Nikkei 225 ενισχύθηκε κατά περίπου 5% την ίδια περίοδο. Στη Wall Street, ο Dow Jones Industrial Average και ο S&P 500 σημείωσαν επίσης υψηλά ρεκόρ τις τελευταίες ημέρες λόγω των ισχυρών εταιρικών κερδών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης