Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός από τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

Συναγερμός από τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα
Αντιδράσεις από Ιαπωνία, Νότια Κορέα
Σχετικά Άρθρα

Ακάθεκτη συνεχίζει η Βόρεια Κορέα την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων, δοκιμάζοντας τα οπλικά της συστήματα και διατηρώντας την ένταση στα ύψη στην κορεατική χερσόνησο και στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας.
Όπως έγινε γνωστό από το στρατό της Νότιας Κορέας, η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση πυραύλου άγνωστου τύπου προς την κατεύθυνση της Θάλασσας της Κορέας.
Περαιτέρω λεπτομέρειες δεν δόθηκαν, παρά μόνο ότι επρόκειτο για βαλλιστικό πύραυλο.
Σημειώνεται πως η εκτόξευση έγινε μετά τη συνάντηση που είχαν χθες Δευτέρα 18/10 αξιωματούχοι των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας στην Ουάσινγκτον προκειμένου να συζητήσουν το τέλμα των συζητήσεων με τη Βόρεια Κορέα για το πυρηνικό της πρόγραμμα, ενώ μια ακόμα συνάντηση αξιωματούχων των τριών αυτών χωρών είναι προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη 19/10.
Σημειώνεται πως αντιπρόσωποι εκατοντάδων διεθνών εταιρειών και αξιωματικοί των ένοπλων δυνάμεων διαφόρων χωρών βρίσκονται στη Σεούλ για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Αεροδιαστημικής και Άμυνας (International Aerospace and Defence Exhibition, ADEX), της μεγαλύτερης του είδους που έχει οργανωθεί ποτέ στη Νότια Κορέα

Νότια Κορέα: Είμαστε σε ετοιμότητα

Κατόπιν της εκτόξευσης, ο στρατός της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε πως παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και πως παραμένει σε ετοιμότητα σε συνεχή επικοινωνία με τις ΗΠΑ για το ενδεχόμενο νέων εκτοξεύσεων.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Fumio Kishida, υποστήριξε ότι η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων, χαρακτηρίζοντας πολύ λυπηρή εξέλιξη τη σειρά δοκιμών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα.

Απορρίπτει τις συνομιλίες

Την ίδια στιγμή η Βόρεια Κορέα απορρίπτει τις προτάσεις των ΗΠΑ για διάλογο.
Ο ειδικός επιτετραμμένος των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα, επανέλαβε την προσφορά της Ουάσινγκτον Βόρεια Κορέα να αρχίσουν συνομιλίες.
«Θα συνεχίσουμε στη διπλωματική οδό (...) για να επιτύχουμε απτές προόδους που θα βελτιώσουν την ασφάλεια των ΗΠΑ και των συμμάχων μας», διαβεβαίωσε ο Αμερικάνος αξιωματούχος, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι σύμμαχοι έχουν «ευθύνη να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» σχετικά με τις κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα.
Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο ηγέτης της Βόρειας Κορέα, Kim Jong un κατήγγειλε τον ρόλο των ΗΠΑ στην κορεατική χερσόνησο, υποστηρίζοντας σχετικά με τις διαβεβαιώσεις των ΗΠΑ πως δεν έχουν εχθρική ή πολεμοχαρή διάθεση έναντι της Βόρειας Κορέας πως «διερωτώμαι αληθινά αν υπάρχουν άνθρωποι ή χώρες που το πιστεύουν αυτό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης