Διεθνή

Πυρά Kim κατά ΗΠΑ: Είστε η αιτία της αστάθειας στην κορεατική χερσόνησο – Δεν θέλουμε πόλεμο

Πυρά Kim κατά ΗΠΑ: Είστε η αιτία της αστάθειας στην κορεατική χερσόνησο – Δεν θέλουμε πόλεμο
Η ανάπτυξη όπλων είναι απαραίτητη λόγω της εχθρικής στάσης των ΗΠΑ και του εξοπλισμού της Νότιας Κορέας είπε ο Kim Jong un
Σχετικά Άρθρα

Δριμεία επίθεση στις ΗΠΑ, τις οποίες κατηγόρησε ότι αυτές είναι η «αιτία» της αστάθειας στην κορεατική χερσόνησο, εξαπέλυσε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong un.
Ύστερα από μια σειρά εκτοξεύσεων πυραύλων, ο Kim υποστήριξε ότι η ανάπτυξη όπλων από τη Βόρεια Κορέα είναι απαραίτητη λόγω της εχθρικής στάσης των ΗΠΑ και της συνεχιζόμενης στρατιωτικής ανάπτυξης της Νότιας Κορέας.
«Η Βόρεια Κορέα αναπτύσσει όπλα για την άμυνα της και όχι για να αρχίσει έναν πόλεμο» υποστήριξε ο Kim σε ομιλία του στην Πιονγκ Γιάνγκ στην τελετή έναρξης έκθεσης αφιερωμένης στην άμυνα.
Αναφερόμενος στις τελευταίες εκκλήσεις Αμερικάνων αξιωματούχων για διάλογο ΗΠΑ – Β. Κορέας, ο Kim είπε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε πως η κυβέρνηση Biden «δεν τηρεί εχθρική στάση» έναντι της Β. Κορέας, ενώ σχετικά με τις διαβεβαιώσεις του προέδρου Biden πως δεν τρέφει καμία εχθρική ή πολεμοχαρή διάθεση έναντι της Βόρειας Κορέας, ο Kim διερωτήθηκε «αν υπάρχουν άνθρωποι ή χώρες που το πιστεύουν αυτό».

Δεν θέλουμε πόλεμο

«Δεν θέλουμε πόλεμο με κανέναν.
Αντιθέτως θέλουμε να εμποδίσουμε τον πόλεμο και να αυξήσουμε τα αποτρεπτικά μέσα για να προστατεύσουμε την εθνική μας ασφάλεια» είπε ο Kim αναφέροντας πως ο πόλεμος είναι ο κύριος εχθρός της Βόρειας Κορέας.
Πρόσφατα η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε δοκιμή πυραύλου Κρουζ με μεγάλο δραστικό βεληνεκές και πυραύλου που – κατά την κυβέρνησή του – ήταν υπερηχητικός.
Το 2018, ο Kim έγινε ο πρώτος βορειοκορεάτης ηγέτης που συναντήθηκε με αμερικανό πρόεδρο εν ενεργεία.
Όμως οι διμερείς συνομιλίες περιήλθαν σε απόλυτο αδιέξοδο μετά τη δεύτερη σύνοδο κορυφής με τον Donald Trump, στο Ανόι, το 2019, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία για την προοδευτική άρση των διεθνών κυρώσεων με αντάλλαγμα παραχωρήσεις της Βόρειας Κορέας όσον αφορά τα προγράμματά της για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων.
Η Ουάσινγκτον έχει εκφράσει επανειλημμένα τη βούλησή της να στείλει Aμερικανούς αξιωματούχους να συναντηθούν οπουδήποτε, οποτεδήποτε με βορειοκορεάτες ομολόγους τους, χωρίς προαπαιτούμενα.
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα Βόρεια και Νότια Κορέα αποκατέστησαν τους διαύλους επικοινωνίας τους, στην πρώτη ένδειξη αναθέρμανσης των σχέσεων τους τελευταίους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης