Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Οι επενδυτές αναμένουν λάθη στις νομικές πολιτικές από ΕΚΤ, Fed

Deutsche Bank: Οι επενδυτές αναμένουν λάθη στις νομικές πολιτικές από ΕΚΤ, Fed

Οι κεντρικές τράπεζες τηρούν στάση αναμονής όσον αφορά τη νομισματική πολιτική

Μια μεγάλη μερίδα των επενδυτών αναμένει από τη Fed και την ΕΚΤ να διατηρήσουν τη νομισματική πολιτική ελαφρώς χαλαρή για πολύ καιρό, σύμφωνα με έρευνα της Deutsche Bank.
Ειδικότερα, η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 6-8 Οκτωβρίου σε 600 επαγγελματίες στο τομέα των επενδύσεων. Το 42% δήλωσε ότι αναμένει ότι η Fed θα παραμείνει ελαφρώς πολύ dovish ενώ το 24% προέβλεψε ότι η κεντρική τράπεζα θα προχωρά σε μια σωστή πολιτική και το 33% προέβλεψε μια περισσότερο hawkish πολιτική.
Η προοπτική για λάθος dovish πολιτική από την ΕΚΤ θεωρήθηκε πιο πιθανή, με το 46% να αναμένει ότι η πολιτική θα παραμείνει πολύ ευνοϊκή σε σχέση σύγκριση με το 26% που αναμένει ότι η πολιτική στην ευρωζώνη θα είναι «σχεδόν σωστή και το 21% βλέπει πρόωρη ή υπερβολική σύσφιξη.
Στον αντίποδα, το 45% βλέπει μεγαλύτερο κίνδυνο για τη Bank of England να προχωρήσει σε λάθος hawkish πολιτική σε σχέση με το 20% που βλέπει «περίπου σωστή» πολιτική και το 20% για dovish.
Τις τελευταίες εβδομάδες, σε δηλώσεις τους, οι αξιωματούχοι των κεντρικών τραπεζών κινήθηκαν στη γραμμή «περιμένετε και θα δείτε» στον πληθωρισμό και την προοπτική αύξησης των επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης