Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Οι μύθοι καταρρέουν – Βελτίωση στο Ισραήλ και λόγω ανεμβολίαστων... που εκπονεί το σχέδιο Omega - FDA και 4η δόση

Οι μύθοι καταρρέουν – Βελτίωση στο Ισραήλ και λόγω ανεμβολίαστων... που εκπονεί το σχέδιο Omega - FDA και 4η δόση
Ενώ επιχειρηματολογούν λέγοντας ότι το 3ο εμβόλιο συνέβαλλε στην βελτίωση της υγειονομικής εικόνας του Ισραήλ πως εξηγείται ότι είναι εντυπωσιακή η βελτίωση και στους ανεμβολίαστους;
Σχετικά Άρθρα

Η προπαγάνδα του φόβου που καλλιεργήθηκε εντός και εκτός Ελλάδος συνοψίζεται σε ένα μύθο, οι εμβολιασμένοι είναι προστατευμένοι και οι ανεμβολίαστοι… κινδυνεύουν από covid 19.
Πριν την 3η δόση εμβολίων στο Ισραήλ, τα στατιστικά δεδομένα ήταν συντριπτικά και σίγουρα αποστομωτικά απέναντι στην προπαγάνδα φόβου.
Με βάση τους βαριά νοσούντες που είχαν φθάσει και στους 730, η πλειοψηφία ήταν εμβολιασμένοι, μεγάλης ηλικίας ή άνθρωποι που ενώ είχαν εμβολιαστεί πλήρως – δηλαδή με δύο εμβόλια – είχαν υποκείμενα νοσήματα.
Τότε οι εξελίξεις αυτές στο Ισραήλ αύξησαν παγκοσμίως το κύμα αμφισβήτησης κατά της αποτελεσματικότητας των εμβολίων, κάτι που ωστόσο είχε εξακριβωθεί και σε μελέτες στο Tel Aviv ή στο Maccabi University ή στο Hebrew University.
Οι εμβολιασμένοι με δύο εμβόλια π.χ. της Pfizer με την πάροδο 6 μηνών έχαναν το τείχος προστασίας αφού η αποτελεσματικότητα με όρους μετάδοσης κατέρρεε στο 16% και νόσησης στο 39% με 41% δηλαδή ποσοστά κάτω από 50% που είναι το ελάχιστο κριτήριο για την αποτελεσματικότητα ενός φαρμάκου και εμβολίου.
Με την 3η δόση που ήταν επιταχυνόμενη στο Ισραήλ οι συσχετισμοί άλλαξαν και στους βαριά νοσούντες, οι ανεμβολίαστοι ήταν περισσότεροι από τους εμβολιασμένους.
Μετά από αυτό και ενώ η 3η δόση των εμβολίων είχε δοθεί σχεδόν σε 3 εκατ Ισραηλινούς, οι επιστήμονες εντός ή εκτός εισαγωγικών, άρχισαν πάλι να σπέρνουν τον φόβο, αγνοώντας την φυσική ανοσία που είναι από 13 έως 27 φορές ισχυρότερη από την ανοσία των εμβολίων αλλά και παραβλέποντας ότι πολλοί άνθρωποι έχουν τόσο ισχυρό ανοσοποιητικό που ακόμη και εάν βρεθούν σε περιβάλλον υψηλής μεταδοτικότητας του covid 19 δεν κολλάνε ή τουλάχιστον είναι ασυμπτωματικοί.

Τα νέα στοιχεία έρχονται να καταρρίψουν νέους μύθους…

Οι ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση – με βάση τα στοιχεία 16 Οκτωβρίου 2021 – μειώθηκαν στους 388 από 730 πριν από τρεις εβδομάδες, ενώ οι διασωληνωμένοι αριθμούν τους 157 ασθενείς με πάνω από 200 πριν λίγες εβδομάδες, ενώ οι θάνατοι ημερησίως έχουν υποχωρήσει σε κάτω από δέκα σε σύγκριση με περισσότερους από 20 πριν από λίγες ημέρες.
Τι αποκαλύπτουν αυτά τα στοιχεία;
Το εντυπωσιακό με τους βαριά ασθενείς, είναι ότι η βελτίωση ήταν αναλογική μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, τι σημαίνει αυτό;
Ότι ο μύθος ότι όσοι εμβολιάζονται διασώζονται και οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν αποτελεί μύθευμα, αποτελεί ψεκασμένη επιχειρηματολογία των τηλεπιστημόνων…
Ενώ επιχειρηματολογούν λέγοντας ότι το 3ο εμβόλιο συνέβαλλε στην βελτίωση της υγειονομικής εικόνας του Ισραήλ πως εξηγείται ότι είναι εντυπωσιακή η βελτίωση και στους ανεμβολίαστους;

Το σχέδιο Omega

«Ενώ διαχειριζόμαστε τη σταδιακή έξοδο από το κύμα Delta, προετοιμάζουμε τις βάσεις για το σενάριο Omega, ως κωδικό όνομα για μια νέα παραλλαγή που μπορεί να έρθει και φυσικά προετοιμαζόμαστε για το χειμώνα, για τη συγχώνευση της γρίπης και του COVID-19» ανέφερε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Bennett.
Ως προς τα σχολεία, στο πλαίσιο των σχεδιασμών, οι μαθητές που εκτίθενται σε επαληθευμένο ασθενή δεν χρειάζεται να μπουν αυτόματα σε καραντίνα.
Αντίθετα, πρέπει να κάνουν ένα τεστ PCR και εάν διαπιστωθεί ότι είναι αρνητικό, υποβάλλονται σε γρήγορο τεστ αντιγόνου κάθε μέρα για μια εβδομάδα, ακολουθούμενο από τελικό τεστ PCR.
Με την προϋπόθεση ότι δεν θα είναι θετικοί σε κανένα στάδιο, μπορούν να συνεχίσουν να παρακολουθούν το σχολείο.

Ο FDA στις ΗΠΑ εξετάζει την 4η δόση

Μερικοί Αμερικανοί ενδέχεται να χρειαστεί να λάβουν δύο επιπλέον δόσεις εμβολίων COVID-19 βασισμένων στον αγγελιοφόρο RNA πέραν από τις δύο αρχικές δόσεις που έχουν λάβει δηλαδή συνολικά 4 ανέφερε ο FDA ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.
Η Moderna έχει ζητήσει άδεια για τρίτη δόση ή ενισχυτική δόση για το εμβόλιο COVID-19 και ο FDA αξιολογεί ακόμη τα δεδομένα.
Ο FDA τον Αύγουστο είχε εγκρίνει μια ενισχυτική δόση εμβολίου της Moderna, αλλά μόνο για ορισμένα άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.
Ο Dr Michael Kurilla, μέλος της επιτροπής που εργάζεται για τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, αναρωτήθηκε πώς μια νέα άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης θα αλληλεπιδρούσε με εκείνη για ανοσοκατεσταλμένους, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι η νέα αίτηση είναι για δόση 50 μικρογραμμαρίων που χορηγείται έξι μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό και αυτή που υπάρχει ήδη είναι δόση 100 μικρογραμμάρια που χορηγείται ένα μήνα μετά τον αρχικό εμβολιασμό.
Ο Sudhakar Agnihothram, αξιωματούχος του FDA είπε ότι οι ανοσοκατεσταλμένοι μπορεί να πάρουν μια τρίτη δόση και αργότερα να πάρουν και μια 4η αναμνηστική.
Ο Dr Peter Marks, ένας άλλος αξιωματούχος του FDA, είπε ότι ο οργανισμός θα καταστήσει σαφές τις παραμέτρους για τις ενισχυτικές δόσεις «τη διάκριση μεταξύ των τρίτων δόσεων για τους ανοσοκατεσταλμένους και του ζητήματος αναμνηστικής δόσης για ένα άτομο που έχει λάβει τρεις δόσεις»

4 δόσεις εμβολίων και στο Ισραήλ

Δύο Ισραηλινοί επιστήμονες ανέλυσαν την αποτελεσματικότητα της 3ης δόσης εμβολίων.
Το Ισραήλ ήταν μία από τις πρώτες χώρες που πραγματοποίησε 3η δόση εμβολίων της Pfizer.
Μερικοί Ισραηλινοί εμβολιάστηκαν με 4 δόσεις, αλλά σε πολλούς συνιστάται να πάρουν τρεις προς το παρόν.
Οι επιστήμονες είπαν ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων λοιμώξεων από COVID-19 μειώθηκε μετά την έναρξη της χορήγησης της 3η δόσης τον Ιούλιο και ότι ο αριθμός των ανεπιθύμητων παρενεργειών μετά από την 3η δόση ήταν μικρότερος από τις παρενέργειες που παρατηρήθηκαν μετά από την δεύτερη δόση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης