Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μήνυμα της Pfizer: Δεν μπορεί να υπάρξει υποχρεωτικότητα στα εμβόλια για τα παιδιά…. θα απαιτηθούν χρόνια…

Μήνυμα της Pfizer: Δεν μπορεί να υπάρξει υποχρεωτικότητα στα εμβόλια για τα παιδιά…. θα απαιτηθούν χρόνια…
Δεν μπορεί να υπάρξει υποχρεωτικότητα στα εμβόλια για μικρά παιδιά αναφέρει η Pfizer
Σχετικά Άρθρα

Δεν μπορεί να υπάρξει υποχρεωτικότητα στα εμβόλια για τα παιδιά αναφέρει η Pfizer και προφανώς αυτό αποτελεί ένα μήνυμα προς όλες τις υγειονομικές αρχές διεθνώς που προσπαθούν πεισματικά να εμβολιάσουν και πολύ μικρά παιδιά.
Ο Dr Scott Gottlieb, πρώην επίτροπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Pfizer, ανέφερε ότι οι εντολές για τον εμβολιασμό παιδιών είναι πολύ μακριά… απέχουμε χρόνια από το να καταστούν υποχρεωτικά τα εμβόλια για τον covid 19 για τα παιδιά ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ μακριά» είπε ο Gottlieb.
«Τα μεγαλύτερα παιδιά - τα παιδιά του λυκείου, τα παιδιά του γυμνασίου - φαίνεται να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον COVID.
Όμως ακόμη και έτσι δεν νομίζω ότι θα μπορούσαν να επιβληθούν υποχρεωτικότητες στα εμβόλια για τα παιδιά».
Ο Gottlieb είπε ότι τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) είναι πιθανό να μελετήσουν τα δεδομένα μετά την πανδημία, πόσο ιικό φορτίο θα κυκλοφορήσει μετά την πανδημία, πόσο κίνδυνο ενέχει για τα παιδιά και θα συλλέξει μακροπρόθεσμα δεδομένα για παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας.
«Έτσι ηλικίες 12 έως 17 ετών θα μπορούσαν να απέχουν μερικά χρόνια μακριά, ίσως και λίγο περισσότερο από το να μιλάμε για υποχρεωτικότητες.
Νομίζω ότι για ηλικίες 5 έως 11 ετών θα χρειαστούν ακόμη περισσότερα χρόνια μελετών, αναφερόμενος σε ένα πιθανό χρονοδιάγραμμα για τις εντολές εμβολίων κατά του COVID-19.
Πρόσθεσε ότι η εκτίμησή του «αποκλείει οτιδήποτε απροσδόκητο», αναφέροντας μια πιθανή νέα παραλλαγή του COVID-19, αν ήταν «δύσκολο να ελεγχθεί» στα παιδιά.
«Εάν διαπιστώσουμε κάτι που προκαλεί περισσότερα προβλήματα στα παιδιά, θα μπορούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα», δήλωσε ο Gottlieb.
Ωστόσο με βάση τα τωρινά δεδομένα τα CDC θα ενεργήσουν πολύ προσεκτικά ειδικά για τα παιδιά ανέφερε ο Gottlieb

Το αίτημα της Pfizer

Οι παρατηρήσεις του Gottlieb έρχονται λίγες ημέρες αφότου η Pfizer ανακοίνωσε ότι είχε υποβάλει αίτημα στις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές την FDA για επέκταση της άδειας για το εμβόλιο COVID-19 σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 11 ετών.
Η Pfizer ανέφερε ότι στις 7 Οκτωβρίου υπέβαλε αίτηση στο FDA περίπου μια εβδομάδα μετά την υποβολή των στοιχείων που έδειξαν ότι το εμβόλιο προκάλεσε αντιδράσεις αντισωμάτων στα παιδιά σε μια κλινική μελέτη φάσης 2/3.
Τα πλήρη αποτελέσματα για τη δοκιμή, η οποία διεξήχθη από τις εταιρείες, δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί.
Η Pfizer ανέφερε ότι αποτελεί ένα «σημαντικό βήμα», καθώς τα νέα κρούσματα σε παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες «συνεχίζουν να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο».
Το εμβόλιο έχει ήδη εγκριθεί για παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών και έχει εγκριθεί για ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω, αν και η εγκεκριμένη έκδοση δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι αξιωματούχοι της Pfizer είπαν πρόσφατα ότι αναμένουν να ζητήσουν επέκταση της άδειας για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών τις επόμενες εβδομάδες και ακολούθως θα υποβληθεί αίτημα για παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 5 ετών.

Ορισμένοι επιστημονικοί εμπειρογνώμονες αμφισβήτησαν εάν τα εμβόλια COVID-19 είναι κατάλληλα για χορήγηση σε συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων.
Ο εφευρέτης της τεχνολογίας εμβολίων mRNA, Dr. Malone, είπε ότι η σχέση κινδύνου-οφέλους του εμβολίου για τα παιδιά δεν «φαίνεται τόσο καλή».
Τόσο τα εμβόλια Pfizer όσο και τα Moderna είναι εμβόλια mRNA.
«Συνήθως, η Συμβουλευτική Επιτροπή για τις Πρακτικές Ανοσοποίησης (ACIP) των CDC θα αξιολογούσε την αναλογία κινδύνου - οφέλους για ένα νέο εμβόλιο με σαφή τρόπο, χρησιμοποιώντας χρόνο και δεδομένα», δήλωσε ο Malone.
«Και τότε το ACIP λογικά θα συνέστηνε ότι τα εμβόλια είναι καλό να χρησιμοποιούνται σε ηλικιωμένους.
Οι νέοι, αντίθετα, έχουν πολύ, πολύ χαμηλή πιθανότητα ασθένειας ή θανάτου από covid 19 οπότε η σχέση ρίσκου – οφέλους δεν είναι πολύ ευνοϊκή…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης