Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Τρίτη δόση με AstraZeneca σε όσους εμφάνισαν παρενέργειες στα εμβόλια mRNA

Ισραήλ: Τρίτη δόση με AstraZeneca σε όσους εμφάνισαν παρενέργειες στα εμβόλια mRNA
Το εμβόλιο της AstraZeneca θα χρησιμοποιηθεί ως ενισχυτικό για άτομα που δεν μπορούν να λάβουν εμβόλιο mRNA
Τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού θα ξεκινήσει το Ισραήλ, ανακοίνωσε ο αρμόδιος επίτροπος Salman Zarka τη Δευτέρα.
Το εμβόλιο θα χρησιμοποιηθεί ως ενισχυτικό για άτομα που δεν μπορούν να λάβουν εμβόλιο mRNA.
«Η οδηγία μας θα είναι ότι ο γιατρός ενός ατόμου θα αποφασίσει πότε είναι σκόπιμο να χρησιμοποιήσει αυτό το εμβόλιο σε αντίθεση με τα εμβόλια Pfizer ή Moderna [mRNA] που χρησιμοποιούσαμε στο Ισραήλ», δήλωσε ο Zarka σύμφωνα με την Jerusalem Post.
Τα εμβόλια της AstraZeneca βρίσκονται ήδη στο Ισράηλ και θα παραδοθούν στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης τις επόμενες ημέρες, τόνισε.
«Σε γενικές γραμμές, αυτό το εμβόλιο προορίζεται για εκείνους που εμφάνισαν παρενέργειες και ως εκ τούτου υπήρξε ιατρική απόφαση να μην τους δοθεί η τρίτη δόση από τη Moderna ή την Pfizer, ώστε να μπορούν να προστατευτούν και να λάβουν το εμβόλιο από την AstraZeneca», εξήγησε.
Το εμβόλιο της AstraZeneca βασίζεται σε διαφορετική τεχνολογία από αυτήν της Pfizer και της Moderna, τα οποία είναι και τα δύο εμβόλια RNA.
Το AstraZeneca χρησιμοποιεί έναν αποδυναμωμένο ζωικό ιό ως ιικό φορέα και περιέχει την πρωτεΐνη αιχμής του κορωνοϊού, έτσι ώστε τα κύτταρα του σώματος να είναι σε θέση να τον αναγνωρίσουν και να παράγουν αντισώματα.
Έχει λάβει έκτακτη έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και άλλους φορείς υγείας, αλλά όχι από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης