Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εντολή να προετοιμάσουν τα υπουργεία μπαράζ παροχών… παρατεταμένη προεκλογική περίοδος με εκλογές... 5 ή 9/2022

Εντολή να προετοιμάσουν τα υπουργεία μπαράζ παροχών… παρατεταμένη προεκλογική περίοδος με εκλογές... 5 ή 9/2022
Ο πολιτικός χρόνος δεν είναι άπλετος και οι ευκαιρίες δεν είναι πολλές - Το 2022 θα είναι μια χρονιά με όρους πανδημίας καλύτερη από το 2021 οπότε ναι το 2022 θα μπορούσε να είναι μια καλή χρονιά για εκλογές
Σχετικά Άρθρα

Εντολή να προετοιμάσουν τα βασικά υπουργεία που σχετίζονται με την οικονομία, τον πολίτη, την εργασία και τις συντάξεις αλλά και ευρύτερα όσα υπουργεία άπτονται της οικονομίας και κοινωνίας… μπαράζ παροχών προετοιμάζουν υπουργοί και κυβερνητικοί παράγοντες.
Ουσιαστικά ατύπως έχει ξεκινήσει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος με στόχο να κλιμακωθούν μέσα στο α΄ τρίμηνο του 2022 μια σειρά παροχών – κινήτρων και φιλολαϊκών παρεμβάσεων ώστε ο Μητσοτάκης να διεξάγει εκλογές τον Μάιο του 2022 ή τον Σεπτέμβριο του 2022.
Πολιτικός παράγοντας με γνώση ορισμένων πρωτοβουλιών που λαμβάνονται τονίζει στο bankingnews «υπάρχει μια σιωπηρή θα έλεγα προετοιμασία.
Πολλά νομοσχέδια, πρωτοβουλίες που θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν, έχουν προεκλογικό χαρακτήρα.
Η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει προκλήσεις.
Το 2021 θα είναι μια καταπληκτική χρονιά με όρους οικονομικής ανάπτυξης περίπου 7% με 7,5%.
Το 2022 όμως θα επανέλθει η Ελλάδα σε πιο ρεαλιστικούς στόχους ανάπτυξης του ΑΕΠ περίπου 4% με 4,5%.
Επειδή από το 2023 θα ξεκινήσει η δημοσιονομική προσαρμογή και θα ζητηθούν παρεμβάσεις στο χρέος και στα δημοσιονομικά, το 2022 θα είναι η τελευταία ελεύθερη χρονιά για την Ελλάδα.
Το Ταμείο Ανάκαμψης θα έχει αρχίσει να εξελίσσεται και τα κεφάλαια να ρέουν και οι τράπεζες θα έχουν ενεργοποιηθεί περισσότερο.
Το 2022 θεωρώ ότι συνδυάζοντας τις σχεδιαζόμενες παροχές και την ελευθερία που δίνει στην κυβέρνηση η χαλαρότητα των μέτρων, καθώς οι δημοσιονομικοί κανόνες θα ενεργοποιηθούν από το 2023, είναι η καλύτερη χρονιά για να διεξάγει η κυβέρνηση τις εθνικές εκλογές.
Αντί Καλοκαίρι 2023, Μάιο ή Σεπτέμβριο του 2022.
Θα διεξαχθούν δύο εκλογικές αναμετρήσεις, η μια με απλή αναλογική και ακολούθως με ενισχυμένο εκλογικό σύστημα.
Η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές και στις δύο αναμετρήσεις και ακολούθως θα εκμεταλλευτεί την εσωστρέφεια που θα υπάρξει στον ΣΥΡΙΖΑ και στα άλλα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Ο πολιτικός χρόνος δεν είναι άπλετος και οι ευκαιρίες δεν είναι πολλές.
Το 2022 θα είναι μια χρονιά με όρους πανδημίας καλύτερη από το 2021 οπότε ναι το 2022 θα μπορούσε να είναι μια καλή χρονιά για εκλογές»

Με βάση το ρεπορτάζ είναι αληθές ότι ατύπως πολλές υπηρεσίες και διευθύνσεις υπουργείων προετοιμάζουν πυρετωδώς πλειάδα νομοσχεδίων και παρεμβάσεων που θα ξεδιπλωθούν τους επόμενους μήνες.
Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι οι παρεμβάσεις έχουν χρονική στόχευση εμπροσθοβαρή δηλαδή το πρώτο εξάμηνο του 2022, που αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση θέλει να εκμεταλλευτεί αυτό το διάστημα Οκτωβρίου 2021 με Απρίλιο 2022 ώστε να προχωρήσει σε πλήθος παροχών… προεκλογικού χαρακτήρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης