Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ισχυρή κερδοφορία στο πρώτο εξάμηνο για την Κλ.Ναυπάκτου – Οι εκτιμήσεις για το β΄ εξάμηνο

Ισχυρή κερδοφορία στο πρώτο εξάμηνο για την Κλ.Ναυπάκτου – Οι εκτιμήσεις για το β΄ εξάμηνο
Η αποτίμηση της εισηγμένης στο ΧΑ είναι στα 14 εκατ. ευρώ με τη μετοχή να καταγράφει άνοδο από την αρχή του έτους 99%

Πολύ καλά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης δημοσίευσε πριν από λίγο η Κλωστήρια Ναυπάκτου, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις που υπήρχαν στην αγορά.
Ο όμιλος εμφάνισε πωλήσεις 7,81 εκατ. ευρώ από 4,57 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 1,22 εκατ. ευρώ από ζημία 2 χιλ. ευρώ.
Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στις 627 χιλ. ευρώ από ζημία 48 χιλ. ευρώ.
Τα ίδια κεφάλαια βελτιώθηκαν στα 10 εκατ. ευρώ με τις τραπεζικές υποχρεώσεις να είναι μόλις στα 1,5 εκατ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα στα 2,09 εκατ. ευρώ που σημαίνει ότι ο καθαρός δανεισμός είναι αρνητικός.
Ισχυρές ήταν και οι λειτουργικές ταμειακές ροές, οι οποίες ανήλθαν στα 3,9 εκατ. ευρώ και κάλυψαν τις επενδυτικές ύψους 2,2 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση της εταιρείας αναφέρει πως Από τα μέσα Απριλίου της τρέχουσας χρήσης , η μητρική εταιρεία έχει ξεκινήσει την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος για τον εκσυγχρονισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων και την αντικατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού της παραγωγικής της μονάδας, η ολοκλήρωση της οποίας αναμένεται στο πρώτο δίμηνο του επόμενου έτους.
Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου και προκειμένου να ολοκληρωθούν οι κτιριακές αναβαθμίσεις η διάρκεια των οποίων αναμένεται στους 2-2,5 μήνες, η εταιρεία διέκοψε την παραγωγική της δραστηριότητα και εκτελεί τα συμβόλαια πώλησης από τα υπάρχοντα αποθέματά της.
Η επανεκκίνηση της παραγωγικής δραστηριότητας αναμένεται στις αρχές Δεκεμβρίου, συνεπώς για το δεύτερο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης η διοίκηση αναμένει μειωμένη κερδοφορία παρά την αύξηση των τιμών πώλησης.
Η θυγατρική εταιρεία ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ ΣΟΦΑΔΩΝ Α.Ε. αναμένεται κατά την τρέχουσα εκκοκκιστική σεζόν να παραλάβει μειωμένες ποσότητες σύσπορου βάμβακος καθώς είναι μειωμένα τα καλλιεργηθέντα στρέμματα και οι στρεμματικές αποδόσεις.
Ωστόσο , τα αποτελέσματα των πρώτων ποιοτικών ελέγχων που καταδεικνύουν προϊόν εξαιρετικής ποιότητας – απόρροια κυρίως του θερμού καλοκαιριού που προηγήθηκε, σε συνδυασμό με την αύξηση της χρηματιστηριακής τιμής του προϊόντος, θα συμβάλουν κατά τις εκτιμήσεις της διοίκησης θετικά τόσο στα ατομικά όσο και στα ενοποιημένα αποτελέσματα.
Σημειώνεται πως η αποτίμηση της εισηγμένης στο ΧΑ είναι στα 14 εκατ. ευρώ με τη μετοχή να καταγράφει άνοδο από την αρχή του έτους 99%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης