Τελευταία Νέα
Διεθνή

Evergrande NEV: Στον αέρα η ικανοποίηση των οικονομικών της υποχρεώσεων – Σε αναζήτηση «φρέσκων» κεφαλαίων από επενδυτές

Evergrande NEV: Στον αέρα η ικανοποίηση των οικονομικών της υποχρεώσεων – Σε αναζήτηση «φρέσκων» κεφαλαίων από επενδυτές
Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 η μετοχή της Evergrande NEV έκανε «βουτιά» έως και 25,8%, ανεβάζοντας τις απώλειες από την αρχή του έτους στο 93%
Σχετικά Άρθρα

Καμία εγγύηση ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στα οικονομικά βάρη και τις οικονομικές υποχρεώσεις που αντιμετωπίζει, δεν μπορεί να προσφέρει η θυγατρική του ομίλου Evergrande, Evergrande NEV, η οποία δραστηριοποιείται στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021.
Η εταιρεία βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση επενδυτών για να ανπλήσεικεφάλαια, καθώς σύμφωνα με επιστολή που κατέθεσε στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ όπου και είναι εισηγμένη, «ο όμιλος αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη κεφαλαίων.
Εξαιτίας της πίεσης στη ρευστότητα, ο όμιλος ανέστειλε την πληρωμή ορισμένων λειτουργικών εξόδων και ορισμένων προμηθευτών».

Ταμειακές ροές

Το Bloomberg στο δημοσίευμά του ανέφερε ότι η China Evergrande New Energy Vehicle δεν έχει καταβάλει τους μισθούς σε κάποιους υπαλλήλους της και έχει καθυστερήσεις στην πληρωμή ορισμένων προμηθευτών.
Αυτές οι δυσκολίες στις ταμειακές ροές σημαίνουν ότι πιθανότατα θα χάσει τον στόχο της να ξεκινήσει μαζικές παραδόσεις το επόμενο έτος.
Η θυγατρική εταιρεία του ομίλου Evergrande δημιουργήθηκε όταν η Evergrande Health άλλαξε το όνομά της σε Evergrande NEV τον Ιούλιο του περασμένου έτους.
Παρουσιάζεται ως αυτοκινητοβιομηχανία, ωστόσο ο μεγαλύτερος όγκος των εσόδων της εξακολουθεί να προέρχονται από τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρει σε κοινότητες και από τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Σε αναζήτηση επενδυτών

Χθες δήλωσε ότι διαπραγματεύεται με πιθανούς επενδυτές για την πώληση ορισμένων μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό, προκειμένου να «βελτιώσει τη συνολική αποδοτικότητα του ομίλου και να βελτίώσει το κεφάλαιο κίνησης».
Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, «παραμένει αβέβαιο εάν ο όμιλος θα είναι σε θέση να ολοκληρώσει οποιαδήποτε τέτοια πώληση».

Κατάρρευση

Τον περασμένο μήνα, ανέφερε απώλειες ύψους 4,8 δισ. γιουάν (742 εκατ. δολάρια) για το α΄ εξάμηνο και έσοδα 6,92 δισ. γιουάν, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων -6,89 δισ. γιουάν- από τις υγειονομικές υπηρεσίες και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.
Χθες Παρασκευή η μετοχή της Evergrande NEV έκανε «βουτιά» έως και 25,8%, φέρνοντας τις απώλειες από την αρχή του έτους στο 93%.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Φεβρουάριο, όταν η μετοχή βρισκόταν στο υψηλότερο ιστορικά επίπεδο ήταν υψηλότερη η τιμή της από τις μετοχές των Ford και General Motors κι ενώ δεν έχει ακόμη παραγάγει ούτε ένα αυτοκίνητο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης