Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια κέρδη για τον χρυσό με το βλέμμα σε Evergrande- Ενισχύθηκε στα 1.751,7 δολ/ουγγιά

tags :
Ήπια κέρδη για τον χρυσό με το βλέμμα σε Evergrande- Ενισχύθηκε στα 1.751,7 δολ/ουγγιά
Μικρά κέρδη για τον χρυσό με το βλέμμα σε Evergrande και καταστολή κρυπτονομισμάτων

Με μικρά κέρδη έκλεισε ο χρυσός σήμερα 24/9, καταγράφοντας μικρή ανοδική μεταβολή και σε εβδομαδιαία βάση, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αφομοιώνουν τις αποφάσεις της κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη νομισματική πολιτική, την καταστολή των κρυπτονομισμάτων στην Κίνα, αλλα και τις εξελίξεις με την Evergrande.
Συγκεκριμένα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας χαρακτήρισε παράνομες όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως δεσμεύεται να καταπολεμήσει όλα όσα συμβαίνουν στην αγορά.
Όπως μετέδωσε το Reuters, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας δήλωσε ότι θα απαγορεύσει από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τις εταιρείες πληρωμών και τις εταιρείες διαδικτύου να διευκολύνουν τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα και θα ενισχύσει την παρακολούθηση των κινδύνων που ενέχουν τέτοιες δραστηριότητες.
Επιπλέον, η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά μετά τη λήξη της προθεσμίας για την πληρωμή 83,5 εκατ. σε τόκους στο ομόλογο της Evergrande σε δολ. ΗΠΑ χωρίς η κινεζική εταιρεία να πληρώσει τους ομολογιούχους ή να κάνει κάποια ανακοίνωση για τις προθέσεις της.
Στο μεταξύ, η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ ενισχύθηκε σήμερα στο 1,458%, ενώ το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί κατά 0,2% την Παρασκευή, σύμφωνα με τον δείκτη ICE U.S. Dollar, ωστόσο συγκρατεί τα κέρδη του στο 0,1% σε εβδομαδιαία βάση.
Ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά +0,1%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.751,70 δολάρια ανά ουγγιά, κερδίζοντας 30 σεντς σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης