Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – ΔΕΔΔΗΕ και πακέτο ΔΕΘ ωθούν υψηλότερα

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – ΔΕΔΔΗΕ και πακέτο ΔΕΘ ωθούν υψηλότερα
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Δεν άλλαξαν πολλά στο διάστημα των δύο εβδομάδων που απουσίασε η στήλη. Ο Γενικός Δείκτης παρέμεινε σχεδόν στα ίδια επίπεδα, με τις τράπεζες να έχουν την ίδια συμπεριφορά και να παρατηρούνται επιλεκτικές τοποθετήσεις. Έχουμε περίοδο αποτελεσμάτων τώρα και οι πρώτες δημοσιεύσεις δείχνουν ότι πάνε καλά οι εταιρείες. Το μεγάλο νέο είναι το τίμημα για τον ΔΕΔΔΗΕ που ξαναβάζει την Ελλάδα στο κάδρο των επενδυτών του εξωτερικού. Δεν είναι ένα τεράστιο θετικό νέο μόνο για τη ΔΕΗ, αλλά για όλες τις υποδομές του κράτους.

Ο τουρισμός, επίσης, αποτελεί μία έκπληξη που πλέον την αντιλαμβάνονται όλοι, ενώ η καλή του πορεία οδήγησε την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο σε αναθεώρηση της εκτίμησης για την ανάπτυξη (από 3,6% σε 5,9%). Η στήλη ήταν αισιόδοξη από την αρχή για τον τουρισμό, αλλά φαίνεται πως πάει ακόμα καλύτερα! Επιπλέον ακούσαμε αρκετά ενδιαφέροντα από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, τα οποία είναι προς την σωστή κατεύθυνση και θα επηρεάσουν θετικά τις επιχειρήσεις.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε έντονα ανοδικά με τη ΔΕΗ να ανοίγει στο +9% λόγω της υψηλότερης των εκτιμήσεων προσφοράς που έλαβε για το ΔΕΔΔΗΕ. Η κίνηση τραβάει υψηλότερα όλη την αγορά αφού και το κλίμα στο εξωτερικό είναι καλό. Στις 910 περίπου μονάδες το ξεκίνημα.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Φαίνεται πως η εκτίμηση της στήλης για 50-60% του 2019 για φέτος υπερκαλύπτεται. Θα πούμε επίσης πως ο μεγάλος κερδισμένος είναι ο κλάδος της εστίασης. Οι πληροφορίες της στήλης λένε πως αυτό που έγινε φέτος στην εστίαση, είναι ιστορικό ρεκόρ. Μεγάλο το όφελος για τις εταιρείες που νοικιάζουν αυτοκίνητα, καθώς ξεπέρασαν τα προηγούμενα ρεκόρ σε αριθμό ημερών sold out και ακόμα και σήμερα, έχουν μεγάλη πληρότητα με καλές τιμές. Οι βίλες επίσης πήγαν εξαιρετικά. Χαμένοι οι ξεναγοί.

ΔΕΗ: Η Eurobank Equities αύξησε την τιμή στόχο στα 14,80 ευρώ από 11,60 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση αγοράς, ενώ διατηρεί τη μετοχή στις κορυφαίες της επιλογές. Όπως αναφέρει αποκρυσταλλώνεται η αξία, ενώ το τίμημα για τον ΔΕΔΔΗΕ είναι υψηλότερο των εκτιμήσεων. Λόγω της υψηλότερης αποτίμησης και των εκτιμήσεων για το 2022 αυξήθηκε η τιμή στόχος. Εντυπωσιακή η κίνηση της μετοχής στο άνοιγμα και νέα υψηλά. Στα 10,80 ευρώ και στο +9% με υψηλό όγκο και αποτίμηση κοντά στα 2,5 δισ. ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου των 0,23 ευρώ ανά μετοχή, από σήμερα στο ταμπλό. Προσαρμοσμένη τιμή εκκίνησης τα 7,87 ευρώ. Στα 7,93 ευρώ το άνοιγμα της μετοχής.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Εδώ ο κ.Απόστολος Πεταλάς, διευθύνων σύμβουλος, πούλησε 20 χιλ. τεμάχια με τιμή 4,32 ευρώ ανά μετοχή και 30 χιλ. τεμάχια με 4,36 ευρώ ανά μετοχή, μία κίνηση που φυσικά δε μας αρέσει, αφού περιμένουμε τη μετοχή να κάνει τη διάσπαση. Μάλιστα οι πωλήσεις έγιναν με δεδομένο ότι τα μεγέθη του ομίλου βελτιώνονται.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Εδώ έγινε διάσπαση, αλλά η μετοχή ξαναγύρισε και δοκιμάζει την στήριξη πλέον. Έγραψε τιμές κοντά στα 4,90 ευρώ που μας φαίνονται δίκαιες. Στα 4,36 ευρώ το άνοιγμα

PERFORMANCE: Πολύ δυνατά τα αποτελέσματα και ο ρυθμός αύξησης λέει η διοίκηση πως διατηρείται. Αυτό σημαίνει πως το 2021 θα μπορεί αν έχει ένα p/e λογικό για εμάς και χαμηλότερο έναντι των ομοειδών και να είναι ελκυστική με βάση τα εκτιμώμενα κέρδη του 2022.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ (απάντηση): Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά. Η δική μας εκτίμηση είναι πως η πανδημία την έχει βοηθήσει, αλλά θα συνεχιστεί η καλή πορεία και το 2022, αφού βλέπουμε πως ο ιός δεν υποχωρεί. Και χαμηλότερα σημαντικά κέρδη να βγάλει πάλι θα είναι φθηνή. Η πτώση τώρα της μετοχής θα μπορούσαμε να πούμε πως δεν δικαιολογείται με τέτοια κέρδη, αλλά εδώ υπάρχει τεράστια άνοδος και πολλοί μπορεί να θέλουν να κλειδώσουν τα κέρδη τους. Ό,τι και να κάνει η μετοχή, έχει μοιράσει τέτοιες χαρές που δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο. Και θα ξαναγράψουμε, πως η διοίκηση το είχε πει εγκαίρως, όταν η μετοχή ήταν πολύ χαμηλά. Όχι σαν κάποιες άλλες διοικήσεις που μας το λένε μετά το ράλι.

INTRALOT: Βελτιωμένα τα αποτελέσματα σε όλες τις γραμμές. Μειωμένες οι ζημιές, λόγω της αύξησης των EBITDA, ενώ τα ίδια κεφάλαια είναι αρνητικά κατά 246,5 εκατ. ευρώ. Περιμένουμε να γραφτεί το όφελος από τον αναδιάρθρωση των ομολόγων. Η μετοχή έχει φυσικά ενσωματώσει τη βελτίωση αυτή και η αποτίμηση έχει ενισχυθεί εκπληκτικά το τελευταίο διάστημα, δίνοντας τιμές κοντά σε αυτές που περίμεναν κάποια στελέχη της αγοράς, όταν έδιναν μία εκτίμηση για το όφελος λόγω αναδιάρθρωσης.

MOTOR OIL: Κάνει αγορές ιδίων μετοχών η εταιρεία το τελευταίο διάστημα. Θα θέλαμε να είχε κάνει περισσότερες πριν κάποιους μήνες όταν έπεφτε βίαια η τιμή και διαπραγματευόταν κάτω από τα 10 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Ανοδικά κατά 1,78% λόγω προφανώς του τιμήματος του ΔΕΔΔΗΕ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης