Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα έρευνα: Μεγαλύτερη η ανοσία έναντι της Covid 19 από τη νόσηση, σε σχέση με τα εμβόλια - Harvard: Ανήθικα τα διαβατήρια

Νέα έρευνα: Μεγαλύτερη η ανοσία έναντι της Covid 19 από τη νόσηση, σε σχέση με τα εμβόλια - Harvard: Ανήθικα τα διαβατήρια

Ο Επιδημιολόγος του Harvard Martin Kulldorff θεωρεί ανήθικη πολιτική τα διαβατήρια εμβολίου κατά της Covid 19

Σχετικά Άρθρα
Νέα δεδομένα φέρνει μια πρόσφατα δημοσιευμένη ιατρική μελέτη στο medRxiv (δείτε εδώ), η οποία διαπίστωσε ότι η μόλυνση από την COVID-19 παρέχει σημαντικά μεγαλύτερη διάρκεια και ισχυρότερη προστασία έναντι της παραλλαγής Delta, από ότι παρέχουν τα εμβόλια.

«Η φυσική ανοσοπροστασία που αναπτύσσεται μετά από μόλυνση SARS-CoV-2 προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ασπίδα έναντι της παραλλαγής Delta του κορωνοϊού, σε σχέση με τις δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNTech.
«Τα πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία δείχνουν ότι οι άνθρωποι που μολύνθηκαν από SARS-CoV-2 ήταν πολύ λιγότερο πιθανό από τους εμβολιασμένους να προσβληθούν από τη Delta, να αναπτύξουν συμπτώματα από αυτήν ή να νοσηλευτούν με σοβαρά συμπτώματα.
Και όπως καταλήγει η έρευνα, τα εμβολιασμένα άτομα είχαν 27 φορές περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από συμπτωματική λοίμωξη COVID από εκείνα με φυσική ανοσία από τον COVID.

Harvard: Ανήθικα τα διαβατήρια

Τα ευρήματα αυτά έρχονται καθώς πολλές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο απαιτούν από τους πολίτες να αποκτήσουν «διαβατήρια εμβολιασμού» για να ταξιδέψουν.
Εν τω μεταξύ, η Αυστραλία προώθησε την ιδέα να θέσει τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού ως προϋπόθεση για την άρση του αποκλεισμού στις άλλες χώρες, ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος Joe Biden σκέφτεται να καταστήσει παράνομα τα διακρατικά ταξίδια για άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί για την COVID-19.
Σε αυτές τις αποφάσεις όμως ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Harvard, Martin Kulldorff, τα διαβατήρια εμβολιασμού είναι ηθικά αμφίβολα για πολλούς λόγους, εκ των οποίων ο κυριότερος είναι ότι η ελευθερία κινήσεων είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.
Ωστόσο, τα διαβατήρια γίνονται ακόμη πιο ανόητα υπό το φως των νέων ευρημάτων από το Ισραήλ και των αποκαλύψεων από το CDC.

"Η νόσηση από COVID παρέχει καλύτερη ασυλία από τα εμβόλια, οπότε οι εντολές για τα εμβόλια δεν είναι μόνο επιστημονικές ανοησίες, είναι επίσης διακριτικές και ανήθικες", δήλωσε ο Kulldorff, βιοστατιστικός και επιδημιολόγος, στο Twitter.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης