Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αλλάζουν ρότα οι αγορές - Γιατί οι επενδυτές στρέφονται μαζικά στα παράγωγα

Αλλάζουν ρότα οι αγορές - Γιατί οι επενδυτές στρέφονται μαζικά στα παράγωγα
Στα παράγωγα καταφεύγουν ολοένα και περισσότεροι επενδυτές
Σχετικά Άρθρα

Στα παράγωγα καταφεύγουν ολοένα και περισσότεροι επενδυτές προκειμένου να προφυλαχθούν από την επιβράδυνση της αμερικανικής αγοράς μετοχών ύψους 51 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς, αν μη τι άλλο, έχουν τη βάσιμη υποψία πως η Wall Street ξεμένει από δυνάμεις, οπότε και το πάρτι, παρά τα ιστορικά υψηλά, τελειώνει…
(Παράγωγο προϊόν στα χρηματοοικονομικά ονομάζεται ένα συμβόλαιο, η αξία του οποίου εξαρτάται από την αξία κάποιου άλλου βασικότερου προϊόντος. Ουσιαστικά, δηλαδή, πρόκειται για ένα αξιόγραφο, η τιμή του οποίου καθορίζεται με άμεσο τρόπο από την τιμή του υποκείμενου τίτλου.)
Σύμφωνα με τους Financial Times, οι μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές είναι επιφυλακτικοί, επιλέγοντας περιουσιακά στοιχεία τα οποία, πιθανότατα, θα αποδειχτούν περισσότερo ανθεκτικά σε σκληρά οικονομικά περιβάλλοντα.
Προς το παρόν, προσπαθούν να προστατεύσουν τα διψήφια κέρδη που έχουν αποκομίσει μέχρι τώρα, ενώ παραμένουν στην αγορά σε επιλεκτικές μετοχές, καθώς η ανησυχία για την εξάπλωση της παράλλαξης Delta και την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης έχουν μετριάσει τις προσδοκίες για περαιτέρω… αστρικές αποδόσεις από τις μετοχές.
«Οι επενδυτές χρειάζονται και θέλουν να τοποθετηθούν στην αγορά μετοχών και όμως δεν θέλουν να αναλάβουν κίνδυνο» δήλωσε ο Paul Stewart, διευθυντής χαρτοφυλακίου στην Gateway Investment Advisers.
Σημειώνεται πως η Gateway διαχειρίζεται ένα από τα μεγαλύτερα call overwriting funds, όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια στρατηγική πώλησης options που συνδέονται με τον δείκτη S&P 500 ή μεμονωμένες μετοχές, για την ενίσχυση ενός χαρτοφυλακίου ιδίων κεφαλαίων.
https___d6c748xw2pzm8.cloudfront.net_prod_20f24c10-0a34-11ec-a2c7-8d3944086ced-standard.png
Φέτος, ενώ ο S&P 500 απέδωσε πάνω από 20%, ο δείκτης αγοράς και εγγραφής S&P 500 του Cboe, ο οποίος παρακολουθεί τις πωλήσεις options, κέρδισε είχε κέρδη κάτω από 14,5%.
Αλλά η έντονη ζήτηση για ορισμένα κεφάλαια υποδηλώνει ότι αυτή η κατάσταση πρόκειται να αλλάξει.
https___d6c748xw2pzm8.cloudfront.net_prod_571c11f0-0a33-11ec-9782-f324a75104db-standard.png

Τα call overwriting funds κατέγραψαν τις μεγαλύτερες μηνιαίες εισροές τους τον Ιούλιο από το 2012, σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα Barclays, ανεξαρτήτως του rebalancing στο οποίο προβαίνουν τα συνταξιοδοτικά ταμεία και τα αμοιβαία κεφάλαια.
Οι τραπεζίτες λένε επίσης ότι υποβάλλουν περισσότερα αιτήματα για τέτοιου είδους συναλλαγές.
Ο James Masserio, επικεφαλής μετοχών και παραγώγων ιδίων κεφαλαίων για την Αμερική στη Société Générale, δήλωσε ότι το γραφείο συναλλαγών της τράπεζάς του παρουσίασε αυξημένο ενδιαφέρον από επενδυτές που προσπαθούσαν να επενδύσουν σε options.
«Είναι ακόμα μια bullish στρατηγική», είπε, προσθέτοντας
«Ελπίζετε ότι η αγορά θα ανέβει, μόνο που ανεβαίνει με ελεγχόμενο τρόπο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης