Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποφασίζει ο Biden για παράταση της προθεσμίας αποχώρησης των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν

Αποφασίζει ο Biden για παράταση της προθεσμίας αποχώρησης των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν
Εντός 24 ωρών ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα αποφασίσει την παράταση της αποχώρησης και πέραν της 31ης Αυγούστου
Σχετικά Άρθρα

Αποφάσεις για το εάν θα παρατείνει την προθεσμία αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων και πέραν της 31ης Αυγούστου αναμένεται να λάβει εντός των επόμενων 24 ωρών ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ο οποίος αναμένεται να δεχθεί σφοδρές πιέσεις από Μ. Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία προς αυτήν την κατεύθυνση κατά τη διάρκεια της σημερινής συνόδου της G7.
Βασικό επιχείρημα για αυτήν την παράταση είναι ότι δεν φτάνει ο χρόνος προκειμένου να μεταφερθούν οι χιλιάδες Αφγανοί πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ προς ασφαλείς προορισμούς στο εξωτερικό.
Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί Αμερικάνοι αξιωματούχοι, οι οποίοι επιχειρηματολογούν εναντίον της παράτασης της προθεσμίας, επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας.
Σε κάθε περίπτωση ο Biden θα κάνει γνωστές τις αποφάσεις του κατά τη διάρκεια της συνόδου της G7 που θα συνέλθει σήμερα Τρίτη 24/8 μέσω τηλεδιάσκεψης.
Σημειώνεται πως οι Ταλιμπάν έχουν από την πλευρά τους προειδοποιήσει πως σε περίπτωση που υπάρχει παράταση της παραμονής ξένων στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, θα υπάρξουν συνέπειες.

State Department: Συζήτηση με Ταλιμπάν για τον έλεγχο του αεροδρομίου

Ο μελλοντικός έλεγχος του αεροδρομίου της Καμπούλ υπήρξε αντικείμενο συζήτησης με τους Ταλιμπάν, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Ned Price.
Όταν ρωτήθηκε, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, τι συζητήσεις έγιναν με τους Ταλιμπάν και με άλλους παράγοντες για το ποιος θα αναλάβει το αεροδρόμιο - το οποίο επί του παρόντος είναι υπό τον έλεγχο των Αμερικανών στρατιωτών, εν μέσω της επιχείρησης απεγκλωβισμού και της καταληκτικής ημερομηνίας της 31ης Αυγούστου, ο Price απάντησε ότι «μπορώ να ομολογήσω ότι αυτό ήταν αντικείμενο συζήτησης με τους Ταλιμπάν».
«Ήταν αντικείμενο συζήτησης με τους συμμάχους μας.
Ήταν αντικείμενο συζήτησης με πολλούς εταίρους μας.
Στην πραγματικότητα υπάρχει συμφωνία μεταξύ όλων αυτών των παραγόντων και φυσικά μεταξύ των ΗΠΑ και των εταίρων και συμμάχων μας, αλλά επίσης και με τους Ταλιμπάν, ότι όλα τα συμφέροντά μας εξυπηρετούνται με ένα εν λειτουργία αεροδρόμιο» είπε ο εκπρόσωπος του State Department.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης