Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οριακή άνοδος αλλά κάτω από τις 900 μονάδες με ενδιαφέρον για κατασκευές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οριακή άνοδος αλλά κάτω από τις 900 μονάδες με ενδιαφέρον για κατασκευές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Είναι λίγο μελαγχολικό για να μην γράψουμε κάτι άλλο τα ξένα να είναι σε ιστορικά υψηλά και να μην διορθώνουν και εμείς να είμαστε κολλημένοι εκεί λίγο κάτω από τις 900 μονάδες. Όσο όμως οι τράπεζες δεν τραβάνε, αυτή θα είναι η εικόνα μας. Λίγο πάνω τελικά σήμερα αλλά στις 895,28 μονάδες με χαμηλό, όπως αναμενόταν, τζίρο.

Το ενδιαφέρον σήμερα το τράβηξε σχεδόν όλο η Ελλάκτωρ. Μπήκαν τα νέα κομμάτια και η μετοχή όχι μόνο δεν πιέστηκε αλλά έκλεισε και με άνοδο 7,78%. Νομίζουμε πως και λόγω κάποιων έργων ο κατασκευαστικός κλάδος βρήκε ευκαιρία σήμερα να ξεχωρίσει. Δυνατή κίνηση από Άβαξ, προσπάθησε και η ΕΚΤΕΡ και τελικά έκλεισε με καλή άνοδο, ενώ ανοδικά έκλεισε και η Δομική Κρήτης.

Πέραν αυτόν κάποιες ήπιες κινήσεις είχαμε στις τράπεζες αλλά και στα περισσότερα βαριά χαρτιά. Προσπάθησε η Aegean να κινηθεί υψηλότερα και έκλεισε στο +1,95%, ενώ υποχώρησε οριακά Jumbo και Τιτάν.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στο +7,78% και στα 1,4680 ευρώ με υψηλό όγκο 3,9 εκατ. τεμάχια. Δηλαδή πάνω από το 1% του συνόλου των μετοχών. Μόνο οι 916 χιλ. μετοχές έγιναν με πακέτο. Όπως και η χθεσινή πτώση έτσι και η σημερινή άνοδος δεν έχει αλλάξει τη διαγραμματική εικόνα. Θέλουμε άνοδο άνω του 1,52 ευρώ. Νομίζουμε πως το ανοδικό σενάριο έχει περισσότερες πιθανότητες. Είχε φανεί από την περίοδο διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Παραμένει κάτω από τα 2 ευρώ και δυσκολεύεται κάπως να τα προσεγγίσει ξανά.

ΔΕΗ: Δοκιμάζει το άνω μέρος της συσσώρευσης στα 9,35 ευρώ. Η νέα αυτή προσπάθεια δεν είχε επιτυχία και γύρισε λίγο πιο κάτω.

INTERCONTINENTAL INTERNATIONAL: Αρχικά είχε πει πως θα δημοσιεύσει αποτελέσματα στις 8 Αυγούστου. Στη συνέχεια ενημέρωσε πως θα δημοσιεύσει στις 13 Αυγούστου, δηλαδή σήμερα. Σήμερα ανακοίνωσε πως θα δημοσιεύσει στις 31 Αυγούστου. Πληροφορίες της στήλης από την άλλη αναφέρουν πως βρίσκεται σε συζητήσεις με γνωστή μη εισηγμένη του ίδιου χώρου για συγχώνευση.

PERFORMANCE: Με ένα δυνατό σερί έσπασε τη συσσώρευση και πλέον κινείται σε νέα ιστορικά υψηλά. Αναμένουμε και εδώ το εξάμηνο προκειμένου να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε και με αυτήν την επιλογή της στήλης. Ο κλάδος είναι hot αλλά έχει δώσει και τεράστιες υπεραξίες. Στα 11,70 ευρώ και στο +3,54% με όγκο 5,5 χιλ. τεμάχια.

YALCO: Χθες γράφαμε πως δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι ήθελε να πει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία και σήμερα δημοσίευσε μία ακόμα όπου λέει ότι στις 7 Αυγούστου πούλησε στην Prodea ακίνητο προς 8,25 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια υπέγραψε μισθωτήριο. Αυτή λέει η κίνηση αποτελεί σημαντικό βήμα για τη διαδικασία εξυγίανσης. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν το είπε από χθες 12 Αυγούστου. Ο όμιλος στο τέλος του 2020 είχε βραχυπρόθεσμες τραπεζικές υποχρεώσεις 45,4 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει να γίνει μεγάλο κούρεμα για να ανακάμψει η εισηγμένη.

ΕΚΤΕΡ: Με λίγο όγκο η κίνηση στα 1,3250 ευρώ και στο +4,74%. Νέα προσπάθεια δηλαδή και από εδώ για τη διάσπαση.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Νομίζουμε πως εδώ η διάσπαση είναι σε εξέλιξη και ελπίζουμε να μην την ακυρώσει. Έγραψε νέο υψηλό 4 περίπου μηνών στα 1,81 ευρώ και έκλεισε στα 1,7960 ευρώ με άνοδο 4,06%.

ΠΑΪΡΗΣ: Με λίγο όγκο στο -7,56%.

PHOENIX VEGA MEZZ: Μεγάλη κίνηση με μεγάλο όγκο. Συνολικά έγιναν 25,3 εκατ. τεμάχια. Η μετοχή βρέθηκε στα 0,0481 ευρώ και στο +16,75% αλλά πήγε και στα 0,0399 ευρώ και στο -3,16%. Έφυγαν μεγάλες εντολές πώλησης που στο τέλος άλλαξαν το πρόσημο. Στα 0,0410 και στο -0,49%.

ΠΟΥΛΑΡΙΚΑΣ: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ο Αλέξανδρος Πουλαρίκας, παλιός χρηματιστής που είχε αφήσει τη σφραγίδα του με το έργο του και την αγάπη του για την αγορά μας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Καλό Σαββατοκύριακο και χρόνια πολλά

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης