Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Διατηρεί την επαφή με τις 900 μονάδες – Ξεχωρίζει η Ελλάκτωρ

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Διατηρεί την επαφή με τις 900 μονάδες – Ξεχωρίζει η Ελλάκτωρ
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ήσυχη συνεδρίαση αναμένουν και για σήμερα οι αναλυτές. Βρισκόμαστε σε περίοδο διακοπών, απουσιάζουν οι σημαντικές επιχειρηματικές ειδήσεις επομένως είναι λογική μία συνέχιση της… άπνοιας. Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις μπορούν να συνεχιστούν και να δούμε μία διατήρηση του ενδιαφέροντος σε μικρομεσαία.

Η στήλη συνεχίζει να εστιάζει στις μετοχές με καλά θεμελιώδη. Βλέπουμε κάποιες κινήσεις σε μετοχές που κατά την άποψή μας δεν υπάρχει το υπόβαθρο για μεγάλη κίνηση, αλλά όταν οι αποτιμήσεις που είναι χαμηλές, βοηθούν κάποιους να τραβήξουν υψηλότερα τις τιμές. Εμείς θέλουμε να μπορούμε να δικαιολογήσουμε από τους ισολογισμούς τις καλύτερες αποτιμήσεις. Τα ΘΑ δε μας απασχολούν. Περισσότερα για την πορεία αυτών των μετοχών σε ξεχωριστό θέμα που έχουμε στην κατηγορία Χρηματιστήριο.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε ήπια ανοδικά με χαμηλές συναλλαγές. Ενισχύεται με μικρό όγκο η Coca Cola και βοηθάει την προσπάθεια για επαναπροσέγγιση των 900 μονάδων. Με επίσης μικρό όγκο ενισχύεται Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ. Ανοδικά η Εθνική αλλά ήπια και με ήπιες απώλειες οι άλλες συστημικές.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Σήμερα μπήκαν προς διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου των 120,5 εκατ. ευρώ. Έγινε ένα πακέτο 916 χιλ. τεμαχίων λίγο μετά το άνοιγμα στα 1,42 ευρώ ανά μετοχή, με τον τίτλο να είναι στα 1,3670 ευρώ. Υψηλός ο καθαρός όγκος κάπου στα 350 χιλ. τεμάχια. Νομίζουμε πως η μετοχή θα πάει καλά μετά την αύξηση και σε βάθος χρόνου. Λίγο μετά το πακέτο άρχισε να πλησιάζει τα 1,40 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η αγορά τις χρειάζεται προκειμένου να ξεπεράσει τις σημαντικές αντιστάσεις που έχει μπροστά της. Τα περισσότερα βαριά χαρτιά έχουν δώσει καλή κίνηση και έχουν βρεθεί σε προ πανδημίας επίπεδα ή και σημαντικά υψηλότερα από αυτά. Οι τράπεζες υστερούν και μας κρατάνε εδώ που είμαστε.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Συνεχίζονται οι επιλεκτικές τοποθετήσεις. Μας αρέσει η κίνηση στη Δομική Κρήτης, άλλωστε μας άρεσε και ο ισολογισμός της και τώρα περιμένουμε το εξάμηνο, αλλά μάλλον θα αργήσει αφού τα περιθώρια που δίνουν οι αρμόδιες αρχές είναι μεγάλα. Η Intracom είναι στα 2,14 ευρώ και έχει καλό όγκο συναλλαγών συγκριτικά με άλλες μετοχές. Προσπαθεί η Κλουκίνας-Λάππας για υψηλότερα. Χθες έκανε μεγάλο όγκο συναλλαγών χωρίς να πετύχει μεγάλη κίνηση, για τους γνωστούς λόγους. Στη Centric οι «μάχες» μαίνονται με τα 0,34 ευρώ να δείχνουν πως δεν μπορούν να διασπαστούν εύκολα.

ΑΒΑΞ: Διατηρεί την καλή της εικόνα και με καλούς όγκους.

ΦΒΜΕΖΖ: Κοντά στα 0,04 ευρώ δείχνει άνοιγμα σήμερα.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Στα 10,70 ευρώ και με αποτίμηση κοντά στα 150 εκατ. ευρώ πλέον, η οποία μας φαίνεται δίκαιη. Περιμέναμε χρόνια να δούμε κίνηση από αυτήν την μετοχή, αλλά την ευχαριστηθήκαμε. Άμα διαβάζαμε και κάποιο πλάνο από την Alpha Bank που να δίνει μερικές περισσότερες λεπτομέρειες θα ήταν καλό.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης