Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Sawiris: Το ένα τέταρτο του επενδυτικού χαρτοφυλακίου θα πρέπει να είναι σε... χρυσό

Sawiris: Το ένα τέταρτο του επενδυτικού χαρτοφυλακίου θα πρέπει να είναι σε... χρυσό
Ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος επενδυτής δήλωσε ότι ο χρυσός είναι μια καλή επένδυση, τη στιγμή που ο κόσμος ανησυχεί για τον πληθωρισμό
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση ότι ο χρυσός είναι μια καλή επένδυση τη στιγμή που ο κόσμος ανησυχεί για τον πληθωρισμό εξέφρασε ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχους, Naguib Sawiris.
Το πολύτιμο μέταλλο θεωρείται συχνά ως μέσο αντιστάθμισης έναντι της ανόδου των τιμών αλλά και ως ένα ασφαλές καταφύγιο που θα πρέπει να αποτελεί το 5% με 10% του χαρτοφυλακίου ενός επενδυτή.
Ωστόσο, ο Sawiris συστήνει ότι ο χρυσός θα πρέπει να καταλαμβάνει μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου.
«Λέω 20% με 30%. Συνηθίζω να είμαι στο 50%» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Orascom Investment Holding, ενώ συμπλήρωσε «είναι κάτι που είναι θεμελιώδες. Πάντα θα είναι εκεί».
Σύμφωνα με τον Sawiris, ο χρυσός μπορεί να λειτουργήσει ως μαξιλάρι για τους κινδύνους στην αγορά.
«Ας πούμε ότι έρχεται ο πληθωρισμό και ότι το χρηματιστήριο καταρρέει για τον έναν ή τον άλλο λόγο. Τότε θα είσαι πολύ χαρούμενος που έχεις επενδύσει σε χρυσό» είπε.
Ερωτηθείς εάν αναμένει ότι η Wall Street θα υποχωρήσει, ο Sawiris είπε ότι οι τιμές παραμένουν σε υψηλά επίπεδα για τους λίγο καιρό και τελικά «αναπόφευκτα» κάποια στιγμή θα υποχωρήσουν.
Επιπλέον, επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες πως πολιτικές αστάθειες αλλά και το «ατελείωτο έπος» της πανδημίας του κορωνοϊού.
«Θέλω το βράδυ να ξαπλώσω χωρίς να επηρεαστώ από μια κατάρρευση του χρηματιστηρίου ή μια πανδημία» είπε ο ίδιος.
Ωστόσο, ο χρυσός δεν είναι άτρωτος σε όλα τις εξελίξεις στην αγορά. Ιστορικά, το πολύτιμο μέταλλο έχει μικτό ρεκόρ αποδόσεων κατά τη διάρκεια περιόδων πληθωρισμού. Επίσης, υπέστη sell off κατά 4% αφού την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκαν καλύτερα από το αναμενόμενο στοιχεία για την απασχόληση.
Ο Sawiris αναγνώρισε ότι τα υψηλότερα επιτόκια, τα οποία θα μπορούσαν να έρθουν καθώς οι οικονομίες θα ανακάμψουν από την κρίση του Covid, θα περιορίσουν τα κέρδη στον χρυσό. Ωστόσο, είπε ότι παραμένει long για το πολύτιμο μέταλλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης