Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bostic (Fed Atlanta): Μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου να μπει απότομο «φρένο» στις αγορές ομολόγων

Bostic (Fed Atlanta): Μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου να μπει απότομο «φρένο» στις αγορές ομολόγων
Υπέρ της έναρξης του tapering από τη Fed ταχθηκε ο επικεφαλής της Fed Atlanta, καθώς οι επιδόσεις στο μέτωπο της απασχόλησης κρίνονται ικανοποιητικές
Σχετικά Άρθρα

Υπέρ της έναρξης του tapering, δηλαδή του περιορισμού του ρυθμού αγοράς ομολόγων, από την Federal Reserve μετά από έναν ή και δύο μήνες ισχυρών επιδόσεων της αγοράς εργασίας τάχθηκε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της Fed Atlanta, Rafael Bostic, επισημαίνοντας δε, πως κατόπιν η διαδικασία της επιβράδυνσης της αγοράς ομολόγων θα πρέπει να λάβει χώρα με ταχύ ρυθμό, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Bloomberg την Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021.

Αγορά εργασίας

«Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο για την επίτευξη προόδου προς την κατεύθυνση των στόχων (της Fed)» τόνισε, σε ομιλία του ο Bostic, επισημαίνοντας πως η προσθήκη 943.000 θέσεων εργασίας τον περασμένο μήνα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική.
«Η αίσθηση μου είναι πως αν καταφέρουμε να συνεχίσουμε (στον ίδιο ρυθμό) τον επόμενο μήνα ή και τους επόμενους δύο μηνες, νομίζω πως θα έχουμε κάνει ουσιαστική πρόοδο προς την κατεύθυνση των στόχων, οπότε θα πρέπει να σκεφτούμε ποια θα είναι η νέα πολιτική μας» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Με ταχύ ρυθμό

Ο πρόεδρος της Fed Atlanta έκανε και χρονική πρόβλεψη για την έναρξη της περικοπής του προγράμματος ομολόγων, τοποθετώντας την πρεμιέρα του tapering μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου, ή και νωρίτερα αν το επιτρέπουν οι συνθήκες.
Μάλιστα από εκεί και πέρα δήλωσε πως η διαδικασία επιβράδυνσης των αγορών θα πρέπει να γίνει «με σχετικά με ταχύ ρυθμό».
«Είμαι πεπεισμένος πως οι αγορές θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά ακόμη και με ένα ταχύ ρυθμό επιβράδυνσης (της αγοράς ομολόγων) και τείνω προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να ολοκληρώσουμε το tapering μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Δηλώσεις Bullard

Ο Bostic απέφυγε να προσδιορίσει το συνολικό χρονικό πλαίσιο του tapering, αν και σε δηλώσεις του προ ημερών ο συνάδελφος του στο συμβούλιο, ο πρόεδρος James Bullard υποστήριξε πως η επιβράδυνση του προγράμματος ομολόγων θα ξεκινήσει το φθινόπωρο και θα ολοκληρωθεί μέχρι τον επόμενο Μάρτιο.
Σημειωτέον πως ο κ. Bostic είναι μέλος της επιτροπής ανοιχτής αγοράς της Fed με δικαίωμα ψήφου μέχρι τα τέλη της χρονιάς και περιλαμβάνεται στα «γεράκια» του συμβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης