Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Σταδιακή πρόσβαση σε ευρωπαϊκούς θεσμούς ετοιμάζει η ΕΕ για την Ουκρανία

Politico: Σταδιακή πρόσβαση σε ευρωπαϊκούς θεσμούς ετοιμάζει η ΕΕ για την Ουκρανία
Oι χώρες της ΕΕ κατέστησαν σαφές ότι μια σύντομη διαδικασία πλήρους ένταξης της Ουκρανίας θα είναι εξαιρετικά δύσκολη
Οι χώρες της ΕΕ εξετάζουν το ενδεχόμενο να παρέχουν σταδιακά στην Ουκρανία πρόσβαση σε επιμέρους ευρωπαϊκούς θεσμούς αναφέρει σε δημοσίευμα του το Politico, που επικαλείται τέσσερις Ευρωπαίους διπλωμάτες.
«Οι χώρες της ΕΕ ετοιμάζουν ένα πακέτο βραχυπρόθεσμων προνομίων για την Ουκρανία, ώστε να τη φέρουν πιο κοντά στο μπλοκ, αφού οι πρωτεύουσες απέρριψαν τα σχέδια για επιταχυνόμενη ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ ως πλήρες μέλος» επισημαίνει το Politico.
Σύμφωνα με την πηγή, η ιδέα είναι να ενταχθεί σταδιακά το Κίεβο σε επιμέρους τμήματα των αγορών της Ένωσης, σε μηχανισμούς χρηματοδότησης και σε πολιτικούς θεσμούς, υπό τη μορφή μιας «επιταχυνόμενης σταδιακής ενσωμάτωσης».
Ταυτόχρονα, οι χώρες της ΕΕ κατέστησαν σαφές ότι μια σύντομη διαδικασία πλήρους ένταξης της Ουκρανίας θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, διευκρίνισε η πηγή.
Η Λιθουανία, από την πλευρά της, πρότεινε να δοθεί στο Κίεβο το καθεστώς «χώρας υπό ένταξη στην ΕΕ».
H εφημερίδα Le Monde έγραψε ότι οι ηγέτες των ευρωπαϊκών κρατών δεν είναι έτοιμοι να παραχωρήσουν διευκολύνσεις στην Ουκρανία για την επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω της έλλειψης ομόφωνης στήριξης για την ένταξη του Κιέβου στην ΕΕ.
Σημειώνεται ότι ο Zelensky έχει ζητήσει από την ΕΕ να δεχθεί την Ουκρανία ως μέλος της Ένωσης το 2027.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης