Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Standard & Poor's: Αποσύρει τις αξιολογήσεις ΑΑΑ και Α-1+ για την Τράπεζα της Ελλάδος

tags :
Standard & Poor's: Αποσύρει τις αξιολογήσεις ΑΑΑ και Α-1+ για την Τράπεζα της Ελλάδος
Η Standard & Poor's αποσύρει την αξιολόγηση AAA σε μακροπρόθεσμο πλαίσιο και την A-1+ σε βραχυπρόθεσμο διάστημα που διατηρούσε για την Τράπεζα της Ελλάδος.
Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης εξηγεί ότι οι προοπτικές της Τράπεζας της Ελλάδος παρέμεναν σταθερές, δεν μεταβλήθηκαν.
Η S&P όμως υποχρεώνεται να αποσύρει τις αξιολογήσεις καθώς η Τράπεζα της Ελλάδος δεν βρίσκεται πια στις αγορές και συνεπώς δεν υπάρχει αξιολόγηση για το ελληνικό χρέος και τη δυνατότητα εξυπηρέτησής του, οπότε και η Τράπεζα της Ελλάδος δεν μπορεί να κριθεί άνευ στοιχείων. Η Standard & Poor's προέβη σ' αυτή την ενέργεια μετά και τη λήξη δύο ομολογιακών δανείων στις 6 Σεπτεμβρίου.
Ο διεθνής οίκος σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι η απόσυρση της αξιολόγησης στην Τράπεζα της Ελλάδος δεν επηρεάζει την αξιολόγηση για το ελληνικό κράτος που βρίσκεται σταθερά στο BB+.
Στην ίδια έκθεση η Standard & Poor's αξιολογεί την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως AAΑ, ένας από τους λόγους της σταθερής αξιολόγησης της Τράπεζας της Ελλάδος ως μέλους της ΕΚΤ. Όπως εξηγεί ο διεθνής οίκος, η αξιολόγηση της χρηματοπιστωτικής δυνατότητας των εθνικών Κεντρικών Τραπεζών γίνεται με βάση τις σταθερές της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης